Bir zamanlar Kahramanmaraşspor forması giyen ve Kahramanmaraşspor forması altında oldukça önemli müsabakalara çıkan, Kayserili Futbolcu Ramazan Durdu Erciyesspor ile UEFA Kupası'nda Atletico Madrid'e karşı ter dökmüştü. Ramazan Durdu, Kayseri amatör liginde genç oyuncuların idolü oldu.

Futbola 1999 yılında Kocasinan Şimşekspor'da start veren sonrasında Kayserispor, Kayseri Erciyesspor, Eskişehirspor, Mersin İdman Yurdu, Giresunspor, Çaykur Rizespor , Konya Anadolu Selçukspor, Kahramanmaraşspor, Karaman Belediyespor, Gültepespor takımlarında forma giyen son iki sezondur da Kayseri Süper Amatör Küme takımlarından Yahyalıspor'da oynayan Ramazan Durdu, futbolu ile de parmak ısırtıyor.

2014-2015 Futbol sezonunda Kahramanmaraşspor forması ile oldukça önemli müsabakalara çıkmış ve taraftarın oyun kurucu ve golcü oyuncu özelliği ile sevgilisi olmuştu.

Ramazan Durdu, Kayseri'den yeni yeni başarılı profesyonel futbolcuların çıkması için kendisine özel bir görev edinmiş durumda. Özellikle Türk futbolunun sürekli devşirme futbolcular ile başarıyı kovalayamayacağına dikkat çeken Ramazan Durdu, "Profesyonellik, amatörden başlar. Yıllarca amatör futbol oynadıktan sonra uzun yıllar profesyonel futbol oynadım. Profesyonelliğin ne demek olduğunu, nasıl maçlara hazırlanılması gerektiğini gençlere aktarmaya çalışıyorum. Kayseri'nin, ülkemizin yeni yeteneklere çok ihtiyacı var. Ben yıllarca çevre illerde futbol oynadım. Kahramanmaraşspor bunlardan bir tanesi orada yaşadığım günler, unutamadığım günlerdir. Umarım, hem takımımda hem de Kayseri'de bulunan gençler, kendilerine yüklenen misyonun farkında olurlar" yorumu yapıyor.

İlerleyen yaşına rağmen amatör ruh ve profesyonel bakış açısı ile giydiği formanın hakkını veren Ramazan Durdu, attığı 12 golle takımın en golcü oyuncusu durumunda. Ramazan, ligin gol krallığı yarışında da ilk sırada bulunuyor. (HABER: İLKER YİYEN)

Editör: Haber Merkezi