Kayseri Kahramanmaraşlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Topal’ın ev sahipliğinde, Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Av. Veli Böke’nin organizesinde gerçekleşen festival havasındaki etkinliğe Kahramanmaraş Büyükşehir ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanları ile tüm ilçe belediye başkanları da renk katarken, belediyeler kendi yöresel ürünlerini içeren stantları ile adeta Kayseri’ye çıkartma yaptılar. Büyük ilgi gören dayanışma tadındaki festivale ayrıca Kahramanmaraş milletvekilleri İmran Kılıç, Habibe Öçal da katılım sağladı. Ulusal siyasetin mihenk taşı, aslen Kayserili olan ve Kahramanmaraşlılara olan dostluğu ve sempatisi ile bilinen AK Parti Teşkilattan sorumlu genel başkan yardımcısı Mehmet Özhaseki de festivalin renkli ismi oldu.

Dondurmanın başkenti Kahramanmaraş’tan Kervan - Alpedo lezzetler gurubu yönetim kurulu başkanı Sami Kervancıoğlu da hem dondurma şovu, hem de Özhaseki’ye kestirdiği dondurma ile günün adamı arasındaydı.

ÇOCUKLAR DONDURMA KUYRUĞU OLUŞTURDU

Lezzet festivaline katılan Kayseri de yaşayan Kahramanmaraşlı Ailenin çocukları da ikram edilen dondurmadan alabilmek için uzun kuyruklar oluştururken, getirilen tüm dondurmalar kısa sürede bitti. Festivale türküleri ile renk katan bir başka isim de ünlü sanatçımız Hilmi Şahballı oldu. Kendi eserlerini seslendirdi, dinleyenlerin kulaklarının p ası sildi, esprileri ile de izlemeye gelen davetlilere keyifli saatler yaşattı. (HABER: İLKER YİYEN)

Editör: Haber Merkezi