Expo 2023 hazırlıklarının sürdüğü Kahramanmaraş’ta ev sahibi Onikişubat Belediyesi, start verdiği vizyon projelerini bitirme aşamasına getirdi. İddialı projelerin Expo 2023’e yetiştirilmesiyle Türkiye’de ilk olan 69 bin metrekarelik turkuaz renkli Kristal Lagünü, yine bir ilk iki konsept bir arada olan Kelebek ve Uğur Böceği Müzesi, yöresel el sanatları ve coğrafi işaretli ürünler atölyeleri ile dünyaya açılan penceresi olacak Arasta Kültür Merkezi, uluslararası fuarların olacağı Kongre Merkezi ile yerli ve yabancı turistlerin ziyaret edeceği cazibe merkezi haline gelecek.

“LABORATUVARLARDA ÜRETİME BAŞLADIK”

EXPO’nun için uğur böcekleri üretmeye başladıklarını belirten Mahçiçek, şunları kaydetti: “EXPO’ya hem yurt içinden katılım olacak hem de yurt dışından en az 50 ülke gelecek. Onlara bu uğur böceklerimizi gösterelim istedik. Onun yanına da beraber bir kelebek müzesi oluşturalım dedik. İkisini beraber yapıyoruz. Kelebeği üretmek kolay ancak uğur böceği zordu. Bu konuda üniversitemizle beraber bir laboratuvar oluşturduk. Orada böceklerimizin yaşayacağı ortamı temin ederek üretime başladık” dedi.

“BU MÜZE EXPO İÇİN GELEN ÜLKELERE DE MODEL OLACAK”

Uğur böceği müzesine çok ciddi ilginin olacağını tahmin ettiklerini ifade eden Mahçiçek, bunun Türkiye’de bir ilk olacağını dile getirdi.

Mahçiçek, böceklerin zararsız olduğunu bildirerek, “7 beneği olan çok sevimli böcekler. Hem yurt içinden gelenlere hem de EXPO için gelenlere bunların görülmesini sağlayacağız. Bu müze EXPO için gelen ülkelere de model olacak” dedi. (HABER: İLKER YİYEN)

Editör: Haber Merkezi