69 bin m² büyüklüğüyle Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyüğü olan Kristal Lagün Gölü’ne ilk su bugün verilmeye başlandı. Gölün başında basın toplantısı düzenleyen Başkan Mahçiçek şunları dile getirdi.

“Yaklaşık 70 bin metrekare büyüklüğünde devasa bir lagün EXPO 2023 Rekreasyon alanımızın ortasında bulunuyor. Bugün, yaklaşık 45 gün sürecek dolumda iç havuza su tutmaya başladık. Öncelikle su belli bir düzeye geldiğinde elle bir kimyasal arıtma yapacağız, sonrasında da otomatik arıtma sistemimiz devreye girecek ve bu 70 bin metrekarelik devasa lagün, masmavi olarak Kahramanmaraş’ımızın, Türkiye'mizin gösterimine sunulacak."

Turkuaz rengiyle şehre ayrı bir silüet kazandıracak Kristal Lagün Gölü 136 bin m³ su ile dolacak. Üzerinde su sporları yapılabileceği gibi, çevresinde yürüyüş parkurları, oturma alanları ve görsel güzelliğiyle ayrı bir cazibe merkezi olacak. Yılın her günü rengini koruması için özel bir sistemle kontrol edilen Lagün Gölü’nün suyu 5 km uzakta bulunan barajdan alınmaktadır. EXPO 2023’ün gerçekleşmesine sayılı günler kala Rekreasyon Alanda çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Gazetecilere Baraj Göletinin çevresine yapılan kıyı tahkimatını da gösteren Başkan Mahçiçek, baraja yapılacak su tutucu sedde aksı ile yılın her günü su seviyesinin eşit miktarda olacağını da anlattı. Su tutucu üzerine yapılacak rubber dam sistemiyle de elektrik üretilebilecek.

Şehrimizi birçok ilki kazandıran Başkan Mahçiçek, projelerinde doğa ve doğala dikkat ederek, yarınlara örnek olmak ve güzel eserler bırakmak istediğini belirtti.

Başkan Mahçiçek, EXPO 2023’ün Cumhuriyetimizin 100. yılında gerçekleşecek olmasının da ayrı bir önem arz ettiğine dikkat çekerken, “Kahramanmaraş'ımızın, Onikişubat Belediye'mizin farkındalığını herkese gösterecek bir proje dolayısıyla bu bir 'dünya projesi'. ” dedi.

Editör: Haber Merkezi