Pandemi Süreciyle ilgili bakanlıkların destekleri ile ayakta kalmaya çalışsa da uzun süredir kepenk açamayan esnaf, yeni normalleşme sürecinde üzerindeki ölü toprağını atmaya çalışıyor. Fakat eskiye dönüş sürecinin uzun zaman alacağı ve bu süreçte bazı esnafların daha büyük kayıplar yaşayacağı korkusu da tedirginlik yaratıyor.

ESKİYİ YAKALAMAK UZUN SÜREBİLİR!

Kahramanmaraş’ta esnafların birçoğu kepenkleri açmasına rağmen halen kapalı kalmaya devam ettiren küçük bir kesim de bekleyişini sürdürüyor. İşyerlerini açan fakat iş noktasında eskiyi yakalamayan vatandaşlar, umutla sürecin iyiye gitmesini bekliyor. Özellikle yüksek kiralar verip gün içerisinde neredeyse iş yapamayan esnaf, böyle gitmesi halinde birkaç ay içinde işleri çeviremeyecek noktaya gelmesinden endişe ederken, yeni destek paketleri ile devlet desteklerinin sürdürülmesi de talepler arasında yer alıyor.

ÖDEMELER ESNAFIN BELİNİ BÜKTÜ

İçişleri Bakanlığınca alınan karar ile mart ayından itibaren Türkiye’de çok sayıda iş yerinin kapanmasıyla hayatın durma noktası geldiği sürecinden ardından normalleşme süreciyle kepenk açan Kahramanmaraş esnafı, yeni süreci Kahramanmaraş’ta Bugün Gazetesi’ne değerlendirdi. Kentteki esnaf, küresel düzeyde yaşanan salgından dolayı ekonomik ve sosyal olarak etkilendiklerini belirtirken, borç, senet, çek ve diğer ödemeler noktasında zorlandıklarını vurguladı. Alınan desteklerle ayakta durma mücadelesi veren esnaf, kepenk açsa da piyasanın henüz canlanmadığını belirtirken ve eskiyi yakalamadığını belirttiler.

Editör: Haber Merkezi