İl Emniyet Müdürlüğünün, "Şehit Emniyet Müdürü Altuğ Verdi" konferans salonunda 60'a yakın annenin katılımıyla projenin tanıtımı gerçekleştirildi. Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde görevli personeller tarafından annelere yönelik görsel sunumlar yapıldı. Bu mücadele polisiye tedbirlerin yanında annelere de önemli bir görevin düştüğü belirtildi. 

Programda konuşan Vali Ömer Faruk Coşkun, Emniyet Müdürlüğünün Narkotik Suçlarla Mücadelesine kararlılıkla devam ettiğini ve bu kapsamda 2020 yılında düzenlenen operasyonlarda uyuşturucu madde ticareti yapma suçundan yakalanan 322 şüpheliden 204'ü tutuklandığını, aynı dönem içerisinde 874 kişiye Narkotik madde kullanmaktan adli işlem yapıldığını bildirdi.

İçişleri Bakanlığımızca hayata geçirilen en iyi Narkotik polisi anne bu çalışmalarda önemli bir yer tutacağını belirten Vali Coşkun, "Bakanlığımızca uyuşturucu bağımlıları üzerinde yapılan son araştırmada, bağımlıların yüzde 90'a yakınının annesinin ev hanımı olduğunu, madde bağımlılarının uyuşturucu kullandığı yerler sıralamasında, ilk sıranın yüzde 47.5 ile kendi evi çıktığını ortaya koymuştur. Bu gerçek polisiye tedbirlerin yanında annelere düşen görev ve sorumluluğu daha da arttırmaktadır." dedi.

Annelerin evde çocukların davranışlarını izlemesi gerektiğini anlatan Coşkun, kimlerle arkadaşlık yaptıklarının takip edilmesini, çocuklarla iletişim kurarken, göz temasını asla kopartılmamasını, her ne koşulda olursa olsun çocuklardan sevgi ve şefkatin esirgenmemesini istedi.

Coşkun, proje kapsamında şehrin her mahalle ve semtinde farkındalık ve bilinçlendirme çalışmalarının yürütüleceğini, kamu kurum ve kuruluşlarının da ailelerin çocuklarını Narkotik maddelerden nasıl koruyacağına ilişkin bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmalarına devam edeceğini kaydetti.

HABER-FOTO: ÖMER FARUK SALMAN

Editör: Haber Merkezi