Kickboks, her yaştan, cinsiyetten kişi tarafından rekabet, fitness ve eğlence amaçlı yapılabilen bir spor dalı olduğunu söyleyen Türkiye kick boks Milli takım teknik direktörü Ömer Yıldız, Kick Boks Sporunun insan üzerindeki faydalarını anlattı.

Hem eğlenceli hem de stres atan bir spor olmanın yanı sıra hızla vücut şekillendiren kick boks’un faydaların anlatan Riva Fitnes Salonu Antrenörü Türkiye kick boks Milli takım teknik direktörü Ömer Yıldız, spor yapmanın hazına varacağını dile getirerek şunları söyledi;

Herkese hayırlı günler dilerim. Bendeniz Türkiye kick boks milli takım teknik direktörü ömer YILDIZ bugün sizlere mücadele sporlarından biri olan kick boks sporundan bahsetmek istiyorum. Günlük yoğun temponuzun meydana getirdiği gizli stresi, dövüş ve spor sanatları çalışmalarınız ile atabilirsiniz. Durduk yere patladığınız iş arkadaşınız, yolda gördüğünüz yabancı, trafikteki yan arabanın şoförü hatta mahallenizdeki bakkala kadar herkese daha ılımlı davrandığınızı fark edeceksiniz. Herhangi bir kaos ortamı yaşadığınızda, dövüş sanatlarından uzak olan arkadaşlarınız gibi ortamı terk etmenin yollarını aramak yerine, yüksek özgüveniniz ile öne çıkacaksınız. İlk zamanlarda yorgun bir iş günü sonrasında antrenmana gitmek zor gelse de, spor sonrası yorgun bedeninize canlı ve rahatlamış bir zihnin eşlik ettiğini göreceksiniz. Kick Boks derslerine başladığınızda artık hayatınızda emin olacağınız şeyler vardır, daha güçlü olacağınızı bilirsiniz. Kendinizi savunmanız gerektiğinde artık tereddüt etmezsiniz. Evde yalnız kalmaktan, hırsız girdiğinde kovalamaktan mücadele etmekten kaçmazsınız. Kamp yapmayı seviyorsanız artık kamplarda geceleri dışarıda olmaktan çekinmezsiniz. Çünkü en güvendiğiniz gücünüzdür. Genel olarak 30 dakikalık bir antrenman boyunca 275 ila 450 arası kalori yakılır. Dayanıklılık, Çeviklik ve Koordinasyonu Artırır: Kick boks Fiziksel olarak şaşırtıcı biçimde kardio yoğunluklu tüm vücudun çalışmasıdır. Stres ve Gerilimi Azaltır.Egzersiz Yapma Motivasyonunu Canlandırır. Esnekliği Artırır. Kararlılığı ve Kendine Güveni Artırır. Kas Dayanıklılığını Artırır: Kick bokstaki hareketlerin çoğu tekrarlanan ve hızlı tempodadır. Bu kas idmanları uzun süre çalışmak dayanıklılığı artırır. Tüm Vücudu Güçlendirir: Yumruk ve tekmeden başka dambıl ve bandın yanında eğilme, şınav ile karıştırılan tüm jimnastik çeşitleri bulunmaktadır. Bunlar bütün kasları çalıştırarak tüm vücudu güçlendirir. Özellikle kadınlarda görülen ve kemik erimesi olarak bilinen hastalığın önüne geçer. Vücudun dik durma kabiliyetini geliştirir kick boks yapmak iştahı düzenler, aşırı kiloların oluşmasının önüne geçer ve vücuttaki yağ oranını azaltarak kas oranını arttırır. Dışarıdan çok acımasızca yapılan bir spor gibi görünse de kendi içinde belirli teknikleri bulunuyor. Bazı sporcular sadece heves amaçlı tercih etse de dünya genelinde mankenlerin veya normal vatandaşların da formunu korumak için başvurduğu spor dalarlından biri olarak dikkat çekmeyi başarıyor. Bence çok geç kalmadan hemen bu spora başlayın derim. Sizlere önereceğim Riva Fitness spor merkezini şiddetle tavsiye ediyorum. Herkese sağlıklı günler dilerim” ifadelerini kullandı. (HABER: YAŞAR ERİKLİ)

Editör: Haber Merkezi