İçişleri Bakanlığıtarafından oluşturulan 100 günlük eylem planı kapsamında Kahramanmaraş'ta yayaöncelikli trafik uygulaması ve kural ihlallerine ilişkin bilinçlendirmeçalışmaları başladı.

Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil veDenetleme Şube Müdürlüğünde görevli polis memurları sahaya inerek yayalarabroşürleri dağıtmaya başladı. Özellikle kırmızı ışık ihlali yapan yayalarabilinçlendirme çalışması yapan ekipler, yayaları ışıklara dikkat etmesihususunda uyardı.


Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdür Vekili Arif Gürbüzgazetecilere yaptığı açıklamada, ''Hükümetimizin 100 günlük eylem planı ilebirlikte İçişleri bakanlığımızda bu plan içerisinde trafikle ilgili yayaöncelikli bir trafik uygulaması var. Bizde Kahramanmaraş Emniyeti Trafik Tescilve Denetleme Şube müdürlüğü olarak yayalarımızı bilgilendirmek vebilinçlendirmek babında çalışmalara başladık. Ekiplerimiz kavşaklardabroşürleri dağıtıyorlar'' dedi.


Bu kapsamda yapılan çalışmaları aktaran Gürbüz, ''Yayalarımızöncelikli ama sürücülerimiz yaya geçitlerine yaklaşırken veya ışıklı trafiklevhalarının olduğu yerlere yaklaşırken suratını en fazla 30 km olarakayarlamalı, gerektiğinde durmalı. Yayalarımızın da güvenli geçitleri tercihetmeleri lazım.  Yayalar yola atlamaksureti ile değil de ışıklı işaret cihazlarına uyarak, kendisine yeşil ışıkyanıyorsa geçmesi lazım. Aksi durumda kural ihlali yapmış olur. Trafik kanunuçerçevesinde trafik kurallarına uymayan yayalara da 108 TL ceza uygulanacaktır.Bundan sonraki süreçte trafik görevlilerimizin bu cezayı tatbik etmesigerekiyor. Bu uygulanacakta. Yayalara öncelik veriyoruz ancak yayalarındakurallara uyması gerekiyor. Sürücü ve Yaya olarak trafik kurallarınınöğrenilmesi ve toplumsal bilinç oluşturulması gerekiyor'' diye konuştu.

HABER-FOTO: ÖMERFARUK SALMAN

Editör: Haber Merkezi