Elbistan E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda eğitim ve iyileştirme faaliyetleri kapsamında hükümlü tutukluları rehabilite etmek, yeniden suç işlemelerini engellemek üzere çalışmalar yapılıyor. Elbistan E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda bulunan tutuklu ve hükümlülere yönelik Seramik Karo Kaplamacılığı kursu düzenlendi. 15.11.2021-27.01.2022 tarihleri arasında düzenlenen kursa 17 hükümlü ve tutuklu katıldı. Düzenlenen kursta hükümlü ve tutuklulara karo kaplamacılığı teorik ve pratik olarak gösterildi. Uygulamalı çalışmalarla birlikte karo kaplamacılığı usta-çırak eğitimiyle tutuklu ve hükümlülere öğretildi. Kursu başarıyla tamamlayan 17 hükümlü ve tutuklu düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Ceza infaz kurumunda düzenlenen sertifika törenine Elbistan Cumhuriyet Başsavcısı Hayri Ormancı, ceza infaz kurumundan sorumlu Cumhuriyet Savcısı Lütfi Sarıkaya, Dr.(h.c) İbrahim Bodur Kaleseramik Eğitim, Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı Genel Müdürü Emine Rana Birden, Vakfın Müdürü Nuran Öğ, Elbistan ilçe protokolü ve kurum personeli katıldı.

Törende konuşan Başsavcı Ormancı: “Ceza infaz kurumunda aldıkları eğitim sonrası seramik ve karo kaplamacılığı alanında belge almaya hak kazanan hükümlü ve tutuklularımızı yürekten tebrik ediyorum. Artık sizlere değer katacak bir mesleğiniz oldu. Yapılan meslek edindirme faaliyetlerine desteklerinden ötürü İbrahim Bodur Kaleseramik Vakfı Genel Müdürü Sayın Emine Rana Birden ve Vakfın Müdürü Nuran Öğ hanımefendilere kendim ve Adalet Bakanlığımız adına bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü eğitim ve iyileştirme çalışmaları kapsamında çeşitli kurumlarla işbirliği protokolleri imzalıyor, ortak çalışmalar yürütüyor. Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ile Dr.(h.c) İbrahim Bodur Kaleseramik Eğitim, Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı arasında 2016 yılında Seramik Karo Kaplamacılığı İş Birliği Protokolü imzalandı. Protokolle, hükümlü ve tutukluların seramik karo kaplama alanında meslek edindirilmesi hedeflendi. HABER: YAVUZ NALBANTBAŞI

Editör: Haber Merkezi