Kahramanmaraş’ta etkisini arttıran kar yağışı sonrası Dulkadiroğlu Belediyesi karla mücadele ekiplerini harekete geçirdi. Oluşturulan 11 ekip ilçe genelinde karla mücadele çalışmalarını başarılı bir şekilde sürdürürken, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay’da ekipleri denetledi.


Karla mücadele çalışmalarını bizzat yerinde inceleyen Başkan Okay, ortaya konulan titiz çalışmaların başarılı bir şekilde devam ettiğini söyledi. Vatandaşın mağdur olmaması adına büyük özen gösterdiklerini dile getiren Başkan Okay, şunları söyledi: “Dün başlayan ve yoğun bir şekilde devam eden kar yağışı öncesinde ekiplerimizi hazırlamıştık. Kar yağışıyla birlikte ekiplerimizi harekete geçirerek bölgemizde mağduriyet yaşanmaması adına yoğun bir gayret gösterdik ve göstermeye devam ediyoruz.

Şuanda ekiplerimiz tüm ilçeyi karış karış gezerek kar temizliği yapmaktadır. Oluşturulan 11 ekip, 8 kepçe, 3 mini kazıcı, 3 greyder ve çeşitli iş makinaları yol açma çalışmaları yapmaktadır. Yaklaşık 11 kamyon da yollarda tuzlama çalışması yapmaktadır. Şuanda bu ekiplerimiz çalışmaları başarılı bir şekilde sürdürmektedir.

Yağışın durumuna göre ekip sayısı ve araç sayısının artışı için de bir öngörümüz var. Vatandaşlarımızın mağdur olmamaları adına bu havalarda toplu taşıma araçlarını kullanmaları ve kendi araçlarını evde bırakmalarını tavsiye ediyoruz.”

Editör: Haber Merkezi