EDEM Müdürü Doç. Dr. Selim Somuncunun moderatörlüğünü gerçekleştirdiği zoom üzerinden çevri içi programın açılış konuşmasını üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can yaptı.

Mehmet Akif Ersoy’un milli değerlerimiz, kültür ve medeniyetimizin inşasında önemli katkıları olan çok yönlü bir insan olduğunu belirten Rektör Can, ülkemizi ve milletimizin zor safhalardan geçtiği bir dönemde istiklal ve istikbalimiz için mücadele veren Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve minnetle yâd etti.

Ersoy’un hayatının her yönüyle örnek bir hayat olduğunu, O’nu tanımak ve anlamak gerektiğini vurgulayan Rektör Can, samimi kişiliği ve fikir adamlığına ilişkin Mehmet Akif’in hayatından anekdotlar paylaştı.

“Türk Milleti olarak Mehmet Akif Ersoy’u çok iyi  anlamalıyız.” diyen Rektör Can, “Bizden sonraki nesillere O’nun memleket, istiklal ve istikbal aşkını aktarmalıyız. Başta Mehmet Akif olmak üzere bu toprakların vatanlaşmasında mücadele veren şehit ve gazilerimizi rahmetle anıyor, bu programın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Rektör Can, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 2021 yılının ‘İstiklal Marşı Yılı’ olarak kabul edilmesi vesilesiyle Mehmet Akif Ersoy’un önümüzdeki yıl boyunca sempozyum, çalıştay, konferans, söyleşi gibi çeşitli etkinliklerle anlatılacağını söyledi.

Açılış konuşmasının ardından Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kemal Timur ‘Doğumu ve Ölümü Münasebetiyle Samimi İnsan Mehmet Akif’ başlıklı sunumunu gerçekleştirdi.

Mehmet Akif Ersoy’un hayatının merhalelerinden anekdotları katılımcılarla paylaşan Prof. Dr. Kemal Timur, O’nun dili kullanmadaki mahareti, samimi kişiliği, hakikate adanmışlığı, hak ve adalet mücadelesinden bahsetti.

Prof. Dr. Kemal Timur, fikir ve düşünce insanları ile şair ve yazarların Mehmet Akif Ersoy’un kişiliğine ilişkin değerlendirmelerini aktardı.

Prof. Dr. Kemal Timur’un sunumunun ardından Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Doğan ve üniversitemiz Genel Sekreteri Doç. Dr. Fatih Tiyek de Mehmet Akif Ersoy’a ilişkin değerlendirilmelerde bulundular.

Editör: Haber Merkezi