Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr Ramazan Muslu’dan:

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr Ramazan Muslu, Kahramanmaraş’ta din görevlileriyle bir araya geldi.

Çeşitli açılış ve incelemelerde bulunmak üzere kente gelen Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Ramazan Muslu,  programının ikinci gününde Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde Din görevlileri ve Kur’an Kursu öğreticileriyle buluştu.

Program Kuran-ı Güzel okumada derece alan genç hafızlar Mustafa Avni Çelik ve Bekir Büyükkurt ikilisinin okuduğu Kur’an tilavetiyle başladı. Genç hafızlar tilavetiyle gönüller mest ettiler.

“HAYAT NEREDE ATIYORSA BİZDE ORDAYIZ”

Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal Sürgeç selamlama konuşmasında Kahramanmaraş Müftülüğünün köklü bir şehirde görevini ifa eden ve bu idrakin içinde bulunan din görevlileriyle uyum içinde çalıştıklarını vurguladı. Müftü Sürgeç şöyle dedi; “ Hastanelerde manevi rehberlerimiz görev yapmaktadır. Aynı zamanda Kahramanmaraş diğer şehirlere de örnek ve önder olmaktadır. Huzurevi, kadın sığınma evleri, cezaevlerine varıncaya kadar çok güzel faaliyetler icra etmekteyiz. 4-6 yaş grubu hocalarımız özverili bir şekilde çalışmaktadırlar. 4-6 yaş koordinatörümüz geliştirdiği alfabeyle örnek gösterildi. Yani hayat nerede atıyorsa insan nerede varsa bizde oradayız, boş bırakmayacağız. Giydirilmiş bir dindarlık değil de sindirilmiş, özümsenmiş bir dindarlığı gençlerimiz ve insanlarımız kazansın diye elimizden geleni yapıyoruz.”

Daha sonra kürsüye gelerek din görevlileriyle buluşan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Muslu konuşmasına Diyanet İşleri başkanı Ali Erbaş’ın selamlarını ileterek başladı. Muslu, Maraş’a özgü(Arif Nihat Asya)’nın "Maraş Türkiye'nin kalem kaşıdır, Maraş Türkiye'nin köşe taşıdır, Maraş tarihleri inşaa ettiren, Koca Sinan 'ların Ustabaşıdır" Maraşlım! Bir Hamaset Destanı Nakşedildi Bağrına, Yurdumun Aslanları Öldü İman Uğruna, Ruhlarda Bayraklaşan Allah İçin Savaştır, Bu Şehitler Diyarı İşte bu yer MARAŞTIR.”  destansı şiirler ile başladığı konuşması büyük alkış aldı.

“DİYANETİMİZ BÜYÜK BİR ÖZVERİ İLE ÇALIŞIYOR”

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Muslu şöyle dedi: “ Değerli meslektaşlarım kıymetli hocalarım öncelikle Kahramanlar ve şehitler diyarı Maraş’ta din hizmeti sunan değerli hocalarımla beraber olmaktan duyduğum memnuniyet ile bizleri buluşturan İl Müftümüze teşekkürü bir borç biliyorum. Vatan sevgisini her şeyin üstünde tutan, istiklali hayat felsefesi haline getiren, kan verip can verip Maraş’ı işgalden kurtaran Kahraman ecdadımızı rahmet ve minnetle yâd ediyorum. Ezan, bayrak ve namus uğruna anadan yardan serden geçen tüm şehit ve gazilerimizi de rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Mekânları cennet olsun. Geçmişten günümüze hayatını din hizmeti gibi ulvi bir vazifeye adamış hocalarımızdan ahrete irtikal edenlere Yüce Allah’tan rahmet diliyor, hayatta olanlara sıhhat ve afiyet içinde daha nice hizmet dolu ömürler nasip etmesini Yüce Mevla’dan niyaz ediyorum.  Diyanet İşleri Başkanlığımız yaklaşık 150 bin personeliyle yurt içinde ve yurt dışında din hizmeti sunmaktadır. Görev yaptığımız her yerde camilerimizin mihrabından minberinden, kürsüsünden, minaresinden hakkın ve hakikatin sesini yükseltiyor, Kur’an kurslarımızda Allah’ın kitabını ve Resulü Ekrem’in örnek hayatını öğretiyor ve büyük bir özveri ile milletimizin manevi hayatına rehberlik etmeye çalışıyoruz.”

Program sonunda Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal Sürgeç, Osmaniye İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu beraber Diyanet İşleri Başkan yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Muslu’ya yöresel el emeği bakır tepsi hediye etti. Diyanet İşleri Başkan yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Muslu da İl Müftüsü Celal Sürgeç’e Diyanet işleri başkanlığı olarak hat tablo takdiminde bulundu.

Programa; Diyanet İşleri Başkan yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Muslu, Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal Sürgeç, Osmaniye İl Müftüsü Ali Rıza tahiroğlu, İl Müftü Yardımcıları Fırat kahraman, Süleyman Yavuz, vaizler, Kur’an kursu öğreticileri ile tam kadro din görevlileri katıldı.

HABER- KAMERA: HACI ALİ GÜNEÇIKAN

Editör: Haber Merkezi