Türk kültüründe olmazsa olmazı olan ve her gün her saat tüketilen siyah çay ülkece en çok sevilen içecektir. Ülkece çok sevdiğimiz ve vazgeçemediğimiz çayın mutlaka tavşan kanı olması gerekir. Çay demlerken en çok kafa karıştıran sorulardan bir çay demlemeden önce yıkanmalı mı yıkanmamalı mı? Bizde sizler için çok merak edilen çay yıkanır mı sorusunu cevapladık. Detaylar haberimizde:

Siyah çay, günümüzde tüm dünyada yaygın olarak kullanan faydalı içeceklerden birdir ve doğru oranda ve şekilde içildiğinde insan sağlığına pek çok faydası bulunur. Çay içmek başta kalp sağlığı olmak üzere diyabet ve bazı kanser türlerine karşı koruyucudur. Türklerin en büyük vazgeçemediği ve tiryakisi olduğu çay her yörede her evde mutlaka yer alır. Bu yüzden çay denildi mi akan sular durur, herkes dikkat kesilir. Çünkü sabah uyandığınızda kahvaltıdan önce, kahvaltıyla birlikte, kahvaltıdan sonra mutlaka çay vardır. Nasıl ki Amerikalıların kahve kültürü varsa Türklerinde çay kültürü var. Çay yemyeşil yaprakların taptaze bir şekilde toplanıp, kurutularak sofralarımıza geliyor. Çayı demlemeden önce yıkanmalı mı yıkanmamalı mı sorusunun cevabı birçok kişi tarafından internette araştırılıyor. İşte yanıtlar:

Çay demlenmeden önce yıkanır mı

YANLIŞ DEMLEME SAĞLIK SORUNLARINA DAVETİYE ÇIKARTIYOR!

  • Çayı yanlış şekilde demlerseniz bazı sağlık sorunlarına davetiye çıkarabilirsiniz. 
  • Çayın acımaması ve uzun süre dayanması için demlemiş olduğunuz çayı ocak üzerinde bekletmemenizi öneririz. Çünkü çayın acımasına sebebiyet verebilir.
  • Bu nedenle çay iyice demlendikten sonra muhakkak ocak üzerinden alınmalıdır. Aksi taktirde başta gastrit ve ülser olmak üzere midede meydana gelebilecek hasarlara sebebiyet verebilir.
  • Çayı demledikten sonra yüksek ısıya maruz bırakmamalısınız. Sürekli yüksek ısıda ve kaynar bir şekilde içilen çay ilerleyen zamanlarda kanser hastalıklarına sebebiyet verebilir.

çay demlenmeden yıkanır mı

PEKİ ÇAY DEMLEMEDEN ÖNCE YIKANMALI MI?

Çay paketi açıldığında çayın içerisinde aşırı derecede toz yer aldığından dolayı birçok kişi çayı demlemeden önce yıkıyor. Ama çay nemle buluştuğu zaman özü kaybettiğini savunan bazı uzmanlar var. 

Her ne kadar yıkanan çayın özü kaybettiği düşünülse de çoğu kişi temiz ve hijyen anlamında çayı demlemeden önce biraz sudan geçiriyor. Kaliteli ve lezzetli bir çay için çayı demlemeden önce yıkama işlemini mutlaka soğuk suyla yapmanız önerilir. 

Lezzetli çay nasıl demlenir

Lezzetli çay nasıl demlenir

PEKİ LEZZETLİ ÇAY NASIL DEMLENİR?

Kaliteli ve lezzetli çay demleyebilmek için çaydanlığın alt tarafına suyu koyun ve koyduğunuz suyu kaynaması için ocağa alın.

Ardından kaynamış olan suyu üst demliğe boşaltın.

Suyu boşalttıktan sonra suyun üzerine 3 kaşık çay ilave edip kapağını kapatın.

Yaklaşık olarak 15 dakika bekledikten sonra çayı demlikten alıp keyifle içebilirsiniz. tüketebilirsiniz.

demlemeden önce çay yıkanır mı

Çay demlerken en çok dikkat etmeniz gereken şey önce suyun çaydanlığa konulması gerektiği ve sonrasında çayın üzerine eklenmesi kısmıdır. 

siyah çay nasıl demlenir

siyah çay nasıl demlenir

- Eğer çay önce çayı çaydanlığa koyup üzerine suyu koyarsanız çayın haşlanmasına ve tadının bozulmasına lezzetsiz çaya dönüşmesine sebep olursunuz.

Editör: Haber Merkezi