Geçmişi Prehistorik döneme kadar uzanan Kahramanmaraş gerek coğrafi konumu gerekse jeolojik özelliği nedeni ile geçmişten bu güne kadar birçok farklı medeniyetlere yerleşim sahası oldu. Hititler, Urartular, Asurlular, Kimmerler, Medler, Persler, ve Romalılara kadar derin bir tarihi geçmişe sahip olan Kahramanmaraş, ticaret yolları üzerinde bulunmasının da etkisiyle birçok önemli kültürel zenginliğe ev sahipliği yapmış bir kent olarak dikkatleri üzerine çekiyor.
Bu kültürel zenginliklerin başında ise Roma İmparatorluğu’ndan kalan Germanicia Antik Kenti geliyor. 
Dulkadiroğlu ilçesi Şeyhadil, Bağlarbaşı, Namık Kemal ve Dulkadiroğlu mahallelerini kapsayan Germenicia Antik Kenti’nde yeni mozaiklerin turizme kazandırılması için harekete geçilmiş ve ardından açılmıştı. Açılan Germanicia ise daha sonra çeşitli sebeplerden dolayı geçici bir süreliğine kapatıldı.
İYİ Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Av. Ahmet Çabukel, Germanicia'nın önünden bir basın açıklaması yaptı. Yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş'taki yetkilileri eleştirip çağrıda bulundu.
Çabukel'in konuşmasından satırbaşları şu şekilde:

"Şu anda biz Kahramanmaraş'ta bulunan ve keşfedilen Germenicia Antik Kentinin önündeyiz. Burada Germenicia Antik Kenti Dolayısıyla mozaik çalışmaları yapılıyor. Burası 2017 yılında faaliyete geçen ve ziyarete açılan kazı çalışmaları tamamlanan, çatı sistemi tamamlanan, tek bölge. Burada şu anda bir açıklama yapıyoruz şunu söylemek istiyoruz.

Kahramanmaraş bir Turizm kenti; doğasıyla, sularıyla, havasıyla, ovalarıyla... En önemlisi de böyle tarihi mozaik tarihi dokularıyla tam bir Turizm şehri. Andırın bölgesinde çok sayıda Kale var. İşte Buralarda çok özel yapıtlar var. Roma Dönemine ait mozaikler var. Buralarda okul kalıntıları hamam kalıntıları var.  Yani çok güzel işlemeler yapılmış. 'Biz bütün bunları gün yüzüne çıkarmak için uğraşıyoruz' diye günlerce propaganda yaptılar.

"150 YILDA TAMAMLARLAR"

Şu ana kadar Germenicia Antik Kentine harcanan para yedi 7,5 milyon TL. Burada sadece şu anda 40'a yakın ev kamulaştırıldı. Toplamda kamulaştırılacak ev sayısı 3 bin 500. Bu rakamda evlerden sadece 40 tanesini kamulaştırdılar. Eğer bu hızda giderlerse 150-200 yılda İnşallah burayı açıp turizm'e kazandıracak şekildeler.

"BUNU YAPARLARSA KAHRAMANMARAŞ'A İNANILMAZ PARA GİRİŞİ OLACAK"

Madem bir böyle bir zenginliğimiz var. Bu zenginliği ortaya çıkarmak ve herkese sergilemek gerekmez mi? Şimdi şurada yanımızda Şanlıurfa'da ve Adıyaman'da turistik alanlar var. Buralardan sadece Urfa'ya bir yılda 3 milyon turist gitmiş. Kahramanmaraş niye 3 milyon turisti almasın. Bakın germenicia Antik Kenti Eğer burada yerinde ortaya çıkartılıp sergilenmeye başlanırsa inanıyoruz en az 3 milyon turist Kahramanmaraş'a gelecektir. Kahramanmaraş'a inanılmaz bir para döngüsü inanılmaz, bir girdi sağlayacak. Bu da herkesi bölgede yaşayan herkesi heyecanlandırdı gibi maddi olarak da rahatlatacaktır"

Editör: Haber Merkezi