Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve Dünya'yı etkisi altına alan koronavirüs ile mücadele sürerken, bir yandan da günlük vaka verileri vatandaşlar tarafından merak ile takip ediliyor. Başta komşu il Gaziantep olmak üzere, birçok il günlük olarak vaka sayısını paylaşıyor.

Kahramanmaraş'ta son dönemde en çok merak edilen konulardan birisi diğer iller açıklarken, bizde vaka sayısının açıklanmaması merak konusu oldu. 24 Nisan'da Bakanlığın illere göre dağılımı paylaşması ve 1 Mayıs'ta hiç vaka görülmemesi sonrası veriler paylaşıldı ancak onun dışında veriler paylaşılmadı. İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri konuyla ilgili olarak, verileri bakanlık haricinde kimsenin paylaşmadığını bildirdi.

Vatandaşların ise sosyal medya üzerinden en çok tepki gösterdiği konulardan birisi verilerin paylaşılmaması oldu. Türkiye'nin günlük veri tablosunun paylaşılması sonrası, gazete ve internet haber sitelerinin en çok yorum aldığı konu ve soru Kahramanmaraş'ın vaka tablosu oldu. Diğer illerde verilerin paylaşılması nedeniyle İl Sağlık Müdürlüğünün açıklaması da yeterli olmadı. Zaman zaman sosyal medyada dolaşan ancak teyit edilmemiş verilerin ise gerçek olup olmadığı merak ediliyor.
HABER: ÖMER FARUK SALMAN

   

Editör: Haber Merkezi