''KARANTİNE TEDBİRLERİ ALINDI''

AK Parti'li belediye başkanlarına gönderilen genelgede, tüm dünyayı etkileyen koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında, gerekli dikkatin gösterilmesi ve bu konuda belediyelerin topluma rehberlik etmeleri gerektiği belirtildi. Açılış programları, toplantılar, davetler, kutlamalar vb. tüm organizasyonlar ertelenmesinin yanı sıra, kalabalık oluşmasına imkan sunan cenaze ve düğün gibi organizasyonlarına belediye tarafından kapalı ortam sağlayan çadır hizmetine ara verildi. Sağlık Bakanlığı tarafından alınan karantina tedbirlerine riayet edilmesine katkı sağlanması istendi.

''ÇEŞİTLİ KURALLAR GETİRİLDİ''

Umre veya yurt dışından gelip karantinaya alınan vatandaşlarımızın tedbirlere uyması, bu konudaki ihmaller salgının yayılma hızını artıracak ve yeni birçok insanın enfekte olmasına yol açabilecektir. Kul hakkı sorumluluğu ile hareket edilmesi gerekmektedir. Belediye başkanlarımız bu anlamdaki ziyaretlerine ara vermelidir. Genelgede dezenfekte ve yerel tedbirlerde yer aldı. Pazar yeri, kapalı çarşılar meydanlar, tramvay ve metro istasyonları, otobüs durakları gibi toplu kullanım alanları ile toplu taşıma araçları belirli aralıklarla dezenfekte edilmesi belirtildi.

 Fahiş fiyat artışlarına karşı zabıta denetimleri arttırılırken, su borcu olan vatandaşlar için hijyen tedbirleri kapsamında su kesintisi yapılmaması istendi. Mülkiyeti belediyelere ait olan yerlerin kira alacaklarının tahsilinde esnek davranılarak, ödeme güçlüğü yaşayan esnafların kira tahsilatları ertelenecek. Toplumsal infial oluşturacak açıklama ve söylemlerden uzak durulacak. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalara resmi mecralarda yer verilecek.

HABER: ÖMER FARUK SALMAN

Editör: Haber Merkezi