Burada misafirler öncelikle Başkonuş Yaylasının o kusursuz havasına hayran kaldı.

Birçok endemik bitkiyi bünyesinde barındıran ve göçmen kuşların uğrak yeri olan doğa harikası Başkonuş Yaylası’nın mimarı Serhan Erdoğanyılmaz, Cüneyt Asan ve ekibine yayla hakkında bilgiler vererek gezdirdi. Başta sümbül ve salep olmak üzere birçok endemik bitkiyi bünyesinde barındıran doğa harikası Başkonuş Yaylası'nda vakit geçiren katılımcılar serin havanın altında yaylayı gezen misafirler, ateş başında andırın doktoru olarak bilinen yöreye ait tirşik çorbasının tadına bakarak yapımı hakkında bilgiler aldılar.

Daha sonra burada Kahramanmaraş’ın özelliklede gastronomi turizminin canlanması adına büyük emek sarf eden Süreyya Erdoğanyılmaz, misafirlere şehrimize ait çeşitli yöresel yemeklerini sergiledi.

“DOĞA İLE BŞBAŞA KALMAK GÜZEL”

Türkiye Gazetesi Yayın Koordinatörü Yücel Koç, “Kahramanmaraş’ın harika doğasının içinde güzel yemeklerini tatmak bizleri çok mutluluk etti. Ben gastronomiden çok fazla anlayan biri değilim ancak çok iyi yemek yerim. Şehri gezdik ve farklı lezzetleri test etme imkanı bulacağız. Keyifli bir gezi oldu ve bundan sonra da çok keyifli geçeceğine inanıyorum. Herkese teşekkür ederim” dedi.

Kahramanmaraş’ın anlatılamayacağını belirten Anadolu Halk Mutfağı Dernek Başkanı Adnan Şahin, buraya gelip görülmesini istedi. Başkonuş Yaylası’na hayran kaldıklarını belirten Günaydın Et ve Restoranlar Grubu Kurucu Ortağı Cüneyt Asan, emeklerinden dolayı yayla yönetimine teşekkür etti.

“KAHRAMANMARAŞ’IN TANITILMASI İÇİN ELİMİZDEN GELEN HER ŞEYİ YAPMAYA HAZIRIZ”

Hukukçu, İnşaat Mühendisi, Araştırmacı-Yazar Serdar Erdoğanyılmaz, “son yıllarda Türkiye’nin dört bir yanında Kahramanmaraş konuşuluyor, tanıtım noktasında her zamankinden daha fazla gayret ettiğimize inanıyorum” ifadelerine yer verdi. Süreyya Erdoğanyılmaz, “Kahramanmaraş’ın tanıtılması için elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız” dedi.

“HERŞEY KAHRAMANMARAŞ’IN TANITIMI İÇİN”

TOBB Kahramanmaraş Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Aykut Balcıoğlu, 3 günlük yoğun bir programla misafirlerimize Kahramanmaraş’ı tanıtıyoruz, bizlerde burada olmaktan mutluyuz gururluyuz” dedi.

KMTSO Yönetim Kurulu Üyesi Nazlı Ceylan Balduk Kurtul, şehrimizin tanıtılmasında restoran ve konaklama işletmecilerine çok büyük görev düştüğünü söyledi.

Kahramanmaraş’ın tanıtımı için sürekli enerji harcayan Başkonuş Yaylası Yönetim Kurulu Başkanı Serhan Erdoğanyılmaz’da, Başkonuş Yaylamızı çok güzel temsil ettik, emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.


“KAHRAMANMARAŞ’IN HER ANLAMDA SAKLI BİR CENNET”

KMTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Balcıoğlu, kendi alanında uzman 16 kişiyi hızlı bir programla şehrimizi gezdirmek istedik, çok verimli geçti” dedi.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şahin Balcıoğlu, Kahramanmaraş’ın her anlamda saklı bir cennet olduğunu ifade etti. Başkan Balcıoğlu, “Biz çok mutlu olduk ve keyif aldık. Onlar da çok keyif aldılar ki biz onlar söyledik, onlar bize söylediler ve bugün teşrif ettiler. Yanlarında bu konudaki uzman 16 kişiyle birlikte buradalar. 3 gün şehrimizde kalıp bizimle yaşayıp, bizimle nefes alıp bizimle hissedecekler, bizimle görüp bizimle tadacaklar. Kahramanmaraş’ın güzelliği nedir, özelliği nedir neler burada farklı yapılır onları görecekler. Konusunda uzman kişiler olduğu için bununla ilgili yorum yapacaklar. Biliyorsunuz Türkiye’nin her yerinde içli köfte yapılır ama her içli köftenin tadı her birinden biraz daha farklı. Burası saklı bir cennet ve her gelenin hayran kaldığı bir yer. Biz de neler yapabiliriz diye soracağız onlara. Bu güzellikleri herkesle paylaşmak istiyoruz” dedi. KMTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Serdar Zabun, “misafirlerimize şehrimizin hem yemeklerini hem de güzel yerlerini tanıttık, teşriflerinden dolayı kendilerine teşekkür ederim” şeklinde konuştu. (HABER: İLKER YİYEN)

Editör: Haber Merkezi