1350 rakıma sahip olan Kahramanmaraş şehir merkezine yaklaşık 50 kilometre mesafede yer alan Başkonuş Yaylası, yaz kış yerli ve yabancı turistlerin ilgilisini çekiyor.

Ahşap villa ile bungalov evlerinin bulunduğu, kamp, doğa yürüyüşü, ATV ile safari gibi çeşitli etkinliklerinin yapıldığı yayla, salgın döneminde doğaseverleri, doğayla baş başa izole tatil imkanı sunuyor. Başkonuş yaylası Yönetim Kurulu Başkanı Serhan Erdoğanyılmaz, yaptığı açıklamada 2021 yaz sezonun güzel geçtiği ifade ederek bölgede ateş yakma yasağının sürdüğünü hatırlattı.

DOĞA TUTKUNLARININ ADRESİ OLDU

Kahramanmaraş'taki Onikişubat ile Andırın ilçeleri sınırlarında yer alan Başkonuş Yaylası, pandemi sürecinde de doğa tutkunu kampçıların yoğun ilgi gösterdiği yer oldu.

Doğası, havası ve endemik bitki türleriyle öne çıkan Başkonuş Yaylası, köknar, sedir, meşe ve ardıç ağaçlarından oluşan ormanı ile patika yürüyüş alanları ve 1987 yılında doğaya bırakılan geyikleriyle ilgi odağı haline geldi. Yaklaşık 30 yıl önce Geyik Üretme İstasyonu olarak kurulan ve halkın ziyaretine açılan bölgede oluşturulan mesire alanındaki kır lokantası, bungalov orman evleri, spor, çadır kamp, karavan kamp, piknik ve çocuk oyun sahaları ile yılın her mevsimi misafirlerini ağırlıyor.

ENÇOK ŞEHİR DIŞINDAN ZİYARETÇİ ALIYOR

Kent merkezine 50 kilometre uzaklıktaki yayla, kamp tutkunlarının yanı sıra 1850 metre rakımdan gözlenen baraj manzarasıyla da fotoğraf sanatçılarının tercihleri arasında yerini almaya başardı.

Başta Gaziantep, Adana, Hatay, Mersin, Şanlıurfa, Ankara gibi iller olmak üzere neredeyse Türkiye’nin tüm illerinden bölgeye gelen turistler, mevsim şartlarına göre çadır kamplarda ya da bungalov konaklama merkezlerinde kalıyor. (HABER: İLKER YİYEN)

Editör: Haber Merkezi