44 günlük savaş boyunca Türkiye'nin Azerbaycan'a ister manevi, ister siyasi desteği en yüksek düzeydeydi diyen Şahbazlı: “Bilindiği üzere 27 Eylül 2020 Tarihinde ermeniler tarafından Karabağ bölgesinde ateşkes ihlal edildi. Bu ihlal bardağı taşıran son damlaydı. Sayın Cumhurbaşkanımız İlham Aliyev’in bizzat yönettiği bir operasyon başladı. Ve çok şükür 44 günlük 2.Karabağ Savaşı dediğimiz savaş sonucu Karabağ ermeni işgalinden temizlenmiş oldu. Bu süreçte Azerbaycan isterse masada, isterse sahada yanındayız diyen Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere kalbi Azerbaycan’la birlikte olan tüm dostlarımıza teşekkür ediyorum”-dedi.

OPERASYONUN İLK SAATLERİNDEN İTİBAREN TELEFONLARIMIZ ÇALMAYA BAŞLADI

27 Eylül 2020 Tarihinde operasyonun ilk saatlerinde yapmış olduğu basın açıklamasına dikkat çeken Şahbazlı:  “27 Eylül Tarihindeki basın açıklamamızda Bugün sabahtan bizleri arayan soran, bizler de savaşa gitmek istiyoruz, nasıl gideriz diye söyleyen tüm Kahramanmaraş’lı Gönüldaşlarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah gerek görüldüğü takdirde hep beraber omuz omuza savaşacağız. Şuan için Yüce Ordularımız duruma hakimdir. Sizlere sözüm olsun Karabağ ermeni şerefsizlerinden temizlensin Kahramanmaraş’tan Şuşa’ya, Hankendi’ne, Kelbecer’e gezmek ve ata topraklarımızı görmek için gideceğiz, demiştik. Elhamdülillah Karabağ ermeni şerefsizlerinden temizlendi. Dolayısıyla bizler de Kahraman Hemşehrilerimize verdiğimiz sözü tutacağız. 2021 yılında Derneğimiz tarafından düzenleyeceğimiz gezi ile sözümüzü tutacağız. Bizleri arayan, savaşa gitmek istediğini belirten, her ferdi Kahraman olan hemşehrilerimizle Karabağ’ımızı gezmeye gideceğiz.”-dedi.

Son olarak Koronavirüs ile mücadelede Kahramanmaraş’ın riskli şehirler arasında olduğuna değinen Şahbazlı: “Şehrimiz riskli şehirler arasındadır, lütfen başta Sağlık Bakanlığımız ve daha sonra ilimizde İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisimizin almış olduğu kararlara ve çağrılara titizlikle uyalım, Maske+Temizlik+Mesafe kuralını unutmayalım.” dedi. 

Editör: Haber Merkezi