Dulkadiroğlu ilçesinde ikamet eden Abdal Halil Ağanın torunu Emrullah Davulcubaşı’nın oğlunun evini inceleten Belediye Başkanı Necati Okay, evin tadilata alınması için talimat verdi. İnceleme sonunda tadilat çalışmalarına başlayan ekipler, çalışmaları kısa sürede tamamlayarak milli kahramanın torunlarına teslim etmeyi hedefliyor.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, bu yıl milli mücadelemizin kurtuluşunun 100. Yılı olması sebebiyle milli duygularının zirve yaptığını söyledi.

Bu vesileyle çok önemli etkinlikler yaptıklarını kaydeden Başkan Okay, milli kahramanlar ile ilgili özel çalışmalar yaptıklarını vurguladı.

Başkan Okay, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmesini şu şekilde yaptı; “Bu yıl milli mücadelemizi ve milli kahramanlarımızı çok özel etkinliklerimizle andık. Bu kapsamda özellikle milli kahramanlarımızın bizlere mirası olan torunlarına da sahip çıkma adına arkadaşlarımızı görevlendirdik. Davulumun kasnağını altınla doldursan din kardeşimin bağrına çomak vurmam diyen Abdal Halil Ağanın torunlarının evinin tadilat gerektirdiğini tespit ettik. Sonrasında ekiplerimize gerekli çalışmaların yapılması yönünde talimat verdik.

Şuanda gerekli tadilat çalışmaları yapılıyor. İnşallah onlara yakışır bir şekilde çalışmaları tamamlayacağız. Bu hizmeti Kahraman şehrinizin tüm fertleri adına yapıyoruz. Milletimiz adına milli Kahramanlarımızın hatıralarına sahip çıkıyoruz. Bu vesileyle milli kahramanlarımızı bir kez daha saygı, sevgi, minnet ve rahmetle anıyorum.”

Abdal Halil Ağanın torunlarından Cafer Davulcubaşı Başkan Okay’a ve ekibine teşekkür etti.


 

Editör: Haber Merkezi