Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi, şehirde gençlere yönelik sosyal faaliyetlerini sürdürüyor. Bu kapsamda, Gençlik Meclisi tarafından ‘1. Geleneksel Gençlerle Firik Çay Gecesi’ düzenlendi. Aliya İzzetbegoviç Millet Bahçesi’nde gerçekleştirilen etkinlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün yanı sıra AK Parti İl Başkanı Fırat Görgel, Gençlik Kolları Başkanı Feyzullah Eren Aşçı, Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi Başkanı Abdulvahap Dertli ve çok sayıda vatandaş da yer aldı.

Etkinlikte katılımcılara firik, çerez, tatlı ve çay ikramında bulunuldu. Özellikle gençlerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte Başkan Güngör, Çeşmi Siyahım ve Eledim Eledim Höllük Eledim eserlerini gençler için seslendirdi. Başkan Güngör, etkinlikte okuduğu Abdurrahim Karakoç’tan ‘İsyanlı Sükut’ şiiriyle de gençlerden alkış aldı. Etkinlik, alanda katılımcılarla birlikte çekilen hatıra fotoğrafıyla noktalandı.

Türkiye’ye Örnek Oldu

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde oluşturulan Gençlik Meclisi ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Güngör, “Şehrimizde gençlerimize yönelik faaliyetlerimizi geliştirmek için Büyükşehir Belediyemizin bünyesinde Gençlik Meclisimizi oluşturduk. Gerçekten Türkiye’de örnek bir Gençlik Meclisi’ni hayata geçirdik. Gençlik Meclisimizin amacı şehrimizin gençlerinin fikirlerini belediye hizmetlerimize yansıtmak. Gerçekten şehrimizin gençlerine yönelik çok güzel çalışmalar hayata geçiriyorlar. Şehrimizde gençlerimize yönelik çalışmalarımız artarak devam edecek” ifadelerine yer verdi.

Turizm Altyapımızı Güçlendiriyoruz

Etkinlikte gençlerden gelen soru üzerine şehirde turizm altyapısını güçlendirmek adına gerçekleştirilen ve planlanan yatırımlardan bahseden Başkan Güngör, “Şehrimizde turizm altyapımızı geliştirmek için çeşitli projeler hayata geçirmeye devam ediyoruz. Bu kapsamda, Ali Kayası Cam Seyir Terası’nda yeni bir proje hayata geçiriyoruz.

Ayrıca bölgeye ulaşım sağlayan arteri de baştan uca yenileyeceğiz. İnşallah en kısa zamanda burasını da turizme kazandırarak şehrimizin katma değerini artıracağız. Sağlık turizmi açısından çok önemli bir noktada olan Ilıca’da da çok önemli projeler hayata geçiriyoruz. Bölgeye ulaşım sağlayan yolun 5 kilometrelik kısmını baştan uca yeniledik. İnşallah Ilıca’ya yeni bir otel de inşa edeceğiz. Hayata geçireceğimiz projelerle Ilıca’nın da turizm potansiyelini artırmış olacağız” ifadelerini kullandı.

Dönüşüm Projeleri Devam Ediyor

Şehirde devam eden dönüşüm projeleri hakkında da gençlere bilgiler aktaran Başkan Güngör, “Şehir Meydan Projemizde çalışmalarımız süratle devam ediyor. Özel İdare İş Merkezi’ni de içerisine alan 40 dönümlük alanda yıkım çalışmalarının tamamlanmasının ardından derhal yeni projemizin yapım aşamasına başlayacağız. Hayata geçireceğimiz yeni projenin içerisinde otel, iş yerleri, en az bin 500 araçlık otopark, yeme içme mekânları, alışveriş merkezleri, ofisler ve mahalle kültürümüzü yansıtan meydanlar yer alacak.

Şehrimize tam donanımlı yeni bir spor kompleksi kazandırmak için de çalışmalarımız süratle ilerliyor. Bu kapsamda, Hanefi Mahçiçek Stadyumuzun olduğu alanda yıkım çalışmalarımız devam ediyor. Yıkım çalışmalarının tamamlanmasının ardından projemizin yapım aşamasına geçeceğiz. Şehrimize kazandırılacak olan yeni spor kompleksinin içerisinde en az 15 bin kişilik yeni stadyum, yürüyüş ve bisiklet yolları, tam olimpik yüzme havuzu, kapalı spor salonu, yeme içme mekânları, idari binalar, Kahramanmaraşspor Tesisi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü hizmet binası, antrenman sahaları ve spor alanları yer alacak” dedi.

Gençlik Buluşmalarımız Devam Edecek

Şehirde gençlere yönelik gerçekleştirilen faaliyetlerden bahseden Başkan Güngör, “Her zaman ifade ettiğimiz gibi Büyükşehir Belediyesi olarak şehrimizde hayata geçireceğimiz projelerde her zaman gençlerimizin fikirlerini almaya gayret ediyoruz.

Şehrimizin ve ülkemizin geleceği olan gençlerimizin fikirleri bizler için çok önemli. Bu noktada gençlerle sık sık bir araya gelmeye, onlarla istişareler yapmaya ve taleplerini dinlemeye gayret ediyoruz. Bu kapsamda oluşturduğumuz Gençlik Meclisimiz de gençlerle bir araya gelmemize vesile oluyor. İnşallah gençlik buluşmalarımızı sık sık tekrarlayacağız ve bunu ilçelerimize de taşıyacağız” ifadelerini kullandı.

Başkan Güngör’e Teşekkür

Etkinlikte gençlerle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti ifade eden AK Parti İl Başkanı Fırat Görgel, “Öncelikle şehrimizin gençlerinin fikirlerine son derece önem veren, gençlerle sık sık bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanımız Hayrettin Güngör’e teşekkür ediyorum. Ayrıca Gençlik Meclisi gibi çok önemli bir oluşumun şehrimize kazandırılmasından duyduğum memnuniyeti de ifade etmek istiyorum. Gençlik Meclisi’nin çalışmalarını yakından takip ediyorum ve Kahramanmaraş gençliği adına memnuniyet duyuyorum.

Bugün de bu güzel etkinliği düzenleyen başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Hayrettin Güngör olmak üzere tüm Gençlik Meclisi üyelerine ve bizleri yalnız bırakmayan kıymetli hemşehrilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi