Gelecek Partisi Kahramanmaraş İl Başkanı Muharrem Çevik çiftçilerle arazi keşfine çıkarak onların sorunlarını dinledi.  Bu bağlamda her fırsatta halkın, emekçinin, esnafın, çiftçinin ve üreticinin yanında olduklarını ve  onların sorunlarını kendi sorunları gibi dile getirdiklerini belirten Çevik; “Hep söyleniyor üretmemiz lazım diye… Ne zaman tüketici bir toplumdan kurtulup üretici bir topluma geçersek; her şey düzelecek sanılıyor, aslında doğru da bir yaklaşım. Bu hikayenin  görünen kısmı. Bu söylemler üzerine halk da üretelim ülkemizi kalkındıralım mantığıyla boş arazilerini ekmeye çalışsa da maalesef bırakın emeğinin karşılığını almayı bir yığın borcun altında eziliyor.” Dedi.
Çiftçinin;  yükselen mazot ve gübre fiyatları yüzünden artık üretim yapamaz hale geldikleri yapılan üretimin ise yaptıkları masrafların çok çok altında kalması halkı çileden çıkardı. Vatandaşlar yeterli destek yok mazot 30 TL olmuş gübrenin tonu 15 000 TL yi bulmuş bir yıllık emeğimizin karşılığını da gübre ve mazot parasına mı verelim diye sorunlarını dile getirdiler. 
Çiftçinin durumu üzerine açıklamalarda bulunan Çevik: Gelecek Partisi olarak iktidara geldiğimizde çiftçinin emekçinin haklarını fazlasıyla vereceğiz, tarım ülkesi olan güzel memleketimizden hasret kaldığımız buram buram toprak kokusu olan ekin, arpa, yulaf, bakliyat sebze ve meyve üretiminde il sıralardaki yerimizi alacağız inşallah” derken Gelecek Partisi olarak iktidara gelindiğinde Gelecek Partisi adına halka bu sözü verdiklerini kaydetti.

Editör: Haber Merkezi