Türkoğlu At ve Okçuluk Eğitim Merkezinde başlayan programda, ilk olarak gazeteciler ok atıp, at binerek keyifli vakit geçirdi. Türkoğlu Nikah Sarayında ise akşam yemeği organize edildi. Yemekte Başkan Osman Okumuş ile birlikte Cemiyet Başkanları da selamlama konuşması yaptı. Programda yapılan çekilişte, Gazeteci Adem Gemci'ye fotoğraf makinesi hediye edildi.

Gazetecilerin günü bir gün değil 365 gündür diyen Başkan Okumuş, ''Gece gündüz demeden bütün zorluklara, soğuğa rağmen halkı daha güzel, objektif bir şekilde bilgilendirmek için çalışmalarınızı sürdürüyorsunuz. Bu vesileyle toplumumuzu aydınlatıp, Kahramanmaraş'ın ve Türkoğlu'nun güzelliklerini objektif bir şekilde halka yansıttığınız için sizlere teşekkür etsek azdır. Biraz önce sizin gibi bende empati yaparak sizin gibi fotoğraf çektim. Makine bayağı ağırmış. Allah sizlere yardım etsin ve kolaylıklar versin. Burada 4.dönem belediye başkanlığım ve sizleri hiç bir zaman gazeteci olarak değil, bir abi bir kardeş, arkadaş olarak gördüm.  Siyasetçinin, basın olmadan şehrini, ilçesini tanıtması mümkün değildir'' dedi.   

Basın şehirde, bazı kesimlerin değil, şehirde yaşayan bütün insanların katma değerini arttırma olduğunu belirten Okumuş, ''Hem Beyoğlu belediye başkanlığım da, hem de Türkoğlu Belediye Başkanlığımda basınla beraber çalıştığımdan dolayı, başkanlığımda daha başarılı olduğuma inanıyorum. Sizlerin bugüne kadar bizim yanımızda durduğunuzdan dolayı 31 Mart'tan sonra ki teşekkür toplantımızda, özellikle basına bol vakit ayırdık ve bol bol teşekkür ettik. Bir belediye başkanının yaptığı hizmetlerin tanıtımını yapması gerekiyor. Bunu da basın aracılığıyla yapması lazım. Hem iş yapıp hem de mütevazi olalım ve tanıtım yapmayalım demek, eşyanın tabiatına aykırıdır'' ifadelerini kullandı.

''İLÇENİN DEĞERİ ARTTI''

''Bugün Türkoğlu'nun 2014 ile 2019 yılları arasında ki değeri nitelik olarak 15 kat arttı. Bugün Kahramanmaraş'ımızda ve ilçelerimizde, bölge şehirlerimizde Türkoğlu'nu tanıyor ve yatırıma geliyorlar. Beyoğlu Belediye Başkanıyken Türkoğlu ilçesinin Kahramanmaraş'a yakınlığından dolayı gelişmediği gibi mantıksız cümleler kuranlar vardı. Aslında şehre yakınlık avantajdır. Biz bu yaptığımız büyük projelerle ve bu projelerin tanıtımını sizlerin yapmasıyla birlikte Kahramanmaraş'ta nüfusu en hızlı artan ilçe Türkoğlu oldu. 2014'te geldiğimizde 67 bin 900 olan nüfus şu anda 80 bin'e dayandı. İnşallah önümüzdeki 15 yıl içerisinde nüfusumuzu 120 binlere taşıyacağız. Biz bunun hazırlığını yapıyoruz. Bugün ki toplantı bir aile toplantısıdır. Biz sizleri sadece bir gün değil, her gün hatırlıyoruz. Yaptığımız hizmetlerin reklamı ve tanıtımı için de en büyük görev sizlerdeydi. Bunu da yaptığınız için sizlere canı gönülden teşekkürlerimi sunuyorum.''

Programın devamında ise Cemiyet Başkanlarının konuşmalarının ardından sohbet edildi. Programın sonunda ise Başkan Okumuş gazetecilere hediyelerini takdim etti.

HABER-FOTO: ÖMER FARUK SALMAN

Editör: Haber Merkezi