10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü dolayısıyla meslek örgütleri ve siyasiler farklı açıklamalar yaptı. Basın ile demokrasi ilişkisini nasıl görüyorsunuz? Basın İlan Kurumu bu alanda nasıl bir vizyona sahip? Gibi sorulara cevap veren Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sobacı, Basın emekçilerinin ve gazetecilerin bu özel gününü tekrar kutluyorum. Her sektörde olduğu gibi basın alanında da özellikle pandemi şartlarının olumsuz etkileri gözlendi. Bu zorlu şartlar altında mücadele eden, görevini hakkıyla yapmaya çalışan ve emek veren tüm gazetecileri tebrik ediyorum. Değerli basın çalışanlarıyla omuz omuza 60 yılı tamamlamış olmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

“BASIN SEKTÖRÜNÜN SORUNLARINA KALICI ÇÖZÜMLER ÜRETMEYE ÇALIŞIYORUZ”

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde, İletişim Başkanlığı çatısı altında basının sorunlarıyla yakından ilgilenen entegre bir yapı oluştuğunu ifade eden Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sobacı, “Bu entegre yapının başında Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun var. Basın İlan Kurumu bu yapının bir parçası olarak, basın sektörünün demokrasiler için önemini gayet iyi biliyor. Basın İlan Kurumu, çizilen ortak vizyon doğrultusunda, katılımcı ve paydaş odaklı bir anlayışla basın sektörünün sorunlarına kalıcı çözümler üretme sürecine katkı vermek için yoğun bir çaba harcıyor. Türkiye'de güçlü bir medya alanının oluşmasına katkı sunmayı arzuluyoruz” dedi.

“GAZETELERİ AYAKTA TUTMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Basın İlan Kurumu pandemi döneminde, basının mağdur olmaması ve pandemi den en az düzeyde etkilenmesi için dönüşümlü yayın yapılabilmesi, fiili satış adedi şartlarının uygulanmaması, gazeteler için mahsup uygulamalarının ertelenmesi, borç para alan gazetecilerin borç tahsil sürelerinin ertelenmesi gibi birçok destek kararı aldık diyen Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sobacı, “sektörün yapısal sorunlarını çözmek ve yazılı basının dijital dönüşümüne katkı sağlamak amacıyla çeşitli paydaşlarla iş birliğine giderek projeler yürütüyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi