Dulkadiroğlu ilçesinde kurulan Cumartesi Pazarı’ndabulunan balıkçıların tezgahlarında yer almaya başlayan balıkların fiyatlarınında uygun olması sebebiyle vatandaşların ilgisini çekti.

 

HAMSİ VE İSTAVRİT

Tezgahlarda yerini alan ve en çok tercih edilen balıkolan hamsinin kilosu 7 ila 10 TL’ den satılırken İstavrit’in kilosu da 8 ila 12TL’den, Levrek ve Çupra’nın kilosu ise 15-20 TL’den satılıyor. Bu fiyatlarsezonun yeni başladığı tarihlerle kıyaslandığında geçtiğimiz 2 yılın en uygunfiyatları olarak görülüyor.

 

ESNAF UMUTLU

Balığın yakında olması sebebiyle umutlu olduklarınıbelirten Pazar esnaflarından Hasan Ökkeş: “Sezon başında işler kesat olsa da,bolluk sezon için umutlarımızı arttırdı. Karadeniz’de balığın bol olmasıfiyatlarında düşük başlamasına sebep oldu. Balık bol olunca esnaf umutlu oluyorhaliyle. Yeni başlayan avdan bu kadar çabuk dönüş olması bu sezonda ve kışınvatandaşlarımızın doya doya balık yiyeceği anlamına geliyor. Vatandaş balığıözlemiş, gelen balıklarımızın büyük kısmını yarım günde sattık ve satmaya devamediyoruz. Çeşit bol, bu yüzden vatandaşlarımız istediği balığı bulabiliyor.Özellikle hamsi, vatandaşlarımızın yoğun ilgisini çekiyor, tabi bu balıkgerçekten oldukça bol ve çok güzel bu yıl. Satışlardan memnunuz.” ifadelerini kullandı.

HABER: GÖKHANDÖKÜCÜ

Editör: Haber Merkezi