Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi ve Kahramanmaraş Milletvekili Prof Dr Sefer Aycan, Kahramanmaraş’ta yaşanan çevre kirliliği ile ilgili savcılığa suç duyurusunda bulundu, önlem alınması için valiliğe yazılı olarak bildirdi.

Afşin ve Elbistan’da artan kanser vak’alarına dikkat çeken Aycan, filtresiz olarak çalışan ve vatandaşlardan büyük tepki toplayan Afşin Elbistan Termik Santralinin A ünitesindeki bacaların çevreye zehir yaydığını ve bir an evvel tedbir alınmasını istedi.

Afşin ve Elbistan’da yaşanan çevre kirliliği ile ilgili Türk Ceza Kanununun 181. maddesine göre suç işlendiğini söyleyen Prof Dr Sefer Aycan “Afşin Cumhuriyet Başsavcılığı aracılığıyla suç duyurusunda bulunduk. Kahramanmaraş Valiliğinin tedbir almasını istedik.” dedi.

Kahramanmaraş’ın kış aylarında hava kirliliğinin çok fazla görüldüğü iller arasında yer aldığını hatırlatan Aycan “Filtresiz çalışan termik santralin hava ve su kirliliğine, solunum sistemi hastalıkları ve kansere sebep olduğu bilinmektedir.” dedi. Aycan, Termik santralin A ünitesinin yeniden devreye girmesiyle, çevre kirliliğinde gözle görülür bir artış olduğunu söyledi ve bir an önce tedbir alınmasını istedi. (HABER MERKEZİ)

Editör: Haber Merkezi