Aycan’ın önergesi;

Göksun-Elbistan devlet yolu 68 km uzunluğunda olup  29  km’lik  kesimi bitümlü sıcak karışım kaplamalı bölünmüş yol olarak tamamlanmıştır. Söz konusu yolun 2019 yılı Yatırım Programına göre 2021  yılında  tamamlanması hedeflenmektedir.

Diğer taraftan, Karayolları Genel Müdürlüğünce yapılan  ihaleli  ve  emanet işler; Yapım İşleri Genel Şartnamesine,  Karayolları  Teknik  Şartnamesine  ve projesine uygun olarak yapılır ve yaptırılır. Her ihalenin sözleşmesinde bu hususlar belirtilmektedir.

Önergeye gelen cevap;
Kahramanmaraş-Göksun yolu 89 km uzunluğunda olup bugüne kadar 70,5 km bölünmüş yol, 11 adet çift tüp tünel, 2 adet viyadük, 3 adet köprü,  4  adet  farklı seviyeli kavşak tamamlanmıştır. Çalışmalar bütçe ödenekleri doğrultusunda devam etmekte olup 2020 yılında bitirilmesi hedeflenmektedir.

Kahramanmaraş Göksun istikametine giderken çift yönlü tünelin tek yola birleşmesi hususu, yolun bitümlü sıcak karışım kaplamalı bölünmüş yol olarak hizmete açılabilmesi lçin Ahmet Eskalen Tüneli ile Göksun ilçesi arasında 5,7 km uzunluğunda servis yolu yapılmıştır. Onay11 projesine göre Ahmet Eskalen Tüneli çıkışından itlbaren yolun bölünmüş yol standardına dönüştürülmesi için ihale yapılması planlanmaktadır. Planlanan ihale kapsamında Kahramanmaraş-Göksun-6. Bölge Hududu Yolu'nun tamamında bitümlü sıcak karışım kaplamall bölünmüş yol standardında aks bütünlüğü sağlanmış olacaktır.

HABER: ÖMER FARUK SALMAN

Editör: Haber Merkezi