İçişleri Bakanlığınca 81 ilin valiliğine gönderilen genelge doğrultusunda ve yeni tip koronavirüs mücadelesi kapsamında denetimler devam ediyor.

Bu doğrultuda Kahramanmaraş’ta vatandaşların sıkça şikayetçi olduğu hatta gazetemize de birçok ihbarın geldiği ‘Otobüsler tıklım tıklım’, ‘yolcular tıka basa doldurulmuş’ şikayetlerine yönelik iç işleri bakanlığı tarafından yönerge gönderildi.

81 il valiliğine İçişleri Bakanlığı tarafından “Koronavirüs Tedbirleri” konulu ek genelge de, şehirlerarası ve şehir içi yolcu taşımacılığına ilişkin alınan kararlar doğrultusunda Minibüs-midibüsler ile koltuk kapasitelerinde herhangi bir seyreltme yapılmayan otobüsler gibi şehir içi toplu ulaşım araçları ayakta yolcu alamayacak.

DENETİMLER BAŞLADI

Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince İçişleri Bakanlığı genelgesi doğrultusunda ayakta yolcu almanın yasaklandığı kentteki toplu ulaşım araçları denetlemeye başladı. Araçlarda incelemelerde bulunan ekipler hem şoförleri hem de yolcuları salgına karşı duyarlı olmaları ve kurullara uymaları için uyarılarda bulunurken ekiplerin kent genelinde denetimlerini sürdüreceği öğrenildi. (HABER: İLKER YİYEN)

Editör: Haber Merkezi