Riva'da geçen hafta TFF Başkanı Nihat Özdemir, TFF 1. Başkan Vekili Servet Yardımcı, Başkan Vekili Mehmet Baykan, Yönetim ve İcra Kurulu üyesi Hamit Altıntop ile 2. ve 3. Lig Kulüpler Birliği Derneği Başkanı Volkan Can, yönetim kurulu üyeleri ve kulüp başkanlarının katılımı ile bir toplantı yapmışlardı. Toplantıda kulüpler, liglerin oynanmamasını talep ederken, nasıl tescil edileceğini TFF Yönetim Kurulu'na bırakmış, Kulüp temsilcileri ile karşılıklı mutabık kalındığı üzere, söz konusu talebi TFF Yönetim Kurulu değerlendirmiş olup, TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig, ayrıca Spor Toto Bölgesel Amatör Lig'lerinin oynanmamasına karar vermişti. TFF'nin liglerin tescil formatı ile ilgili kararı önümüzdeki günlerde açıklanacaktı. Kararın kulüplerimiz ve Türk futbolu için hayırlı olmasını dilerken bazı kulüplerden çatlak sesler gelmeye başladı.

SAĞLIK HERŞEYDEN ÖNEMLİ!

Günlerdir yazıyoruz alınan kararın yanlış olduğunu ama bir türlü vaz geçilmeyen Futbol iğlerinin oynatılmasına yönelik yeni bir tarih verilmişti, 2. ve 3. Lig Kulüpler Birliği Derneğinin talebi doğrultusunda Ligler oynanmayacak. Çünkü sağlık herşeyden önemli.

Spor Camiası son zamanlarda Korana Virüsten dolayı büyük çalkantıda olduğunu ifade etmiştik. 

Basketbol, Voleybol, Hentbol gibi salon sporları Biz Özerk Federasyonuz ve verilen kararlar ülkeyi büyük şekilde etkiler bu noktada insan sağlığı ile oynayamayız diyerek beyaz sezonu ilan etiler.

Futbol Federasyonu ise absürük bir karala ilahi oynanacak düşüncesi ile hareket ediyor. Hatta para yönünde hareket edildiği ifade ediliyor. TFF Liglerin başlama tarihini netleştirmesi ile akıllara deli sorular geldi. Öncelik yapılan uygulamanın neden üst ligler, paranın dönüşüm yaptığı yerler, ardından alt liglerin neden sessiz kaldığı bir camia… Bunun yanı sıra başlasın demesi kolay, birde takımlara sor! Hazır mı? O da yok, dediğim dedik çaldığım düdük misali. Liglere 12 Haziran'da başlama kararı verildi. Takımlar bu sürede taktiksel ve fiziksel olarak hazır hale gelir mi? Bazı Üst Liglerden alırsan 2, 3 ve BAL’ı onlara uydurmaya çalışırsan çıkacağı sonuç futboldaki ‘bitsin de gidek’ mantığına dönecektir. Amatörü yok saydın 2 ve 3 Lig de 90 takım var, yüzde 73’ü liglerin oynanmasını istemiyor lakin buna inatmış gibi azınlıkla hareket ediliyor diyerek gündeme getirmiştik.

PLAY-OFF TAKIMLARI BİLE OYNAMAK İSTEMİYOR!

Bir TV Programında yayınlanan Türkiye'nin sevilen spor yorumcusu Sinan Engin, “Alt liglerde oynayan takımlar Play-Off oynamak istemiyor ifadesinin kullandı. Lakin gerçekten de oynamak istemiyorlar. Çünkü işin ucunda sağlık var. Süper Lig maçlarının yorumlandığı programda Sinan Engin, ''Alt liglerde oynayan takımların başkanları sürekli beni arıyorlar. Nihat Özdemir başkana iletmemizi istiyorlar. Alt liglerdeki takımlar Play-Off oynamak istemiyor” ifadelerini kullandı. Gerçektende vaziyet arap saçına döndü. Birçok takım oynamak istemiyor, Bazı alttaki takımlarda biz play-off’a yakınız diyerek hakkımızı yedirtmyiz diye mücadele veriyor. Hatta Kulüpler birliğini temsilci olarak dahi görmüyorlar. Yani kısacası çatlak sesler var.

İLK BAŞKALDIRAN SAKARYASPOR!

Sakaryaspor yönetimi ve taraftarları dün TFF’nin açıkladı liglerin tescil kararına, ateş püskürdü. Yönetim futbolcuların hakkını yedirmem derken, taraftarlarda ‘’Alt liglerde haksızlık var’’ başlığında sosyal medyadan tepkilerini sert şekilde gösterdi. Türkiye Futbol Federasyonu, TFF koronavirüs sebebiyle ara verilen alt ligler için 18 Temmuz’u işaret etmiş ve liglerin devam edeceğini açıklamıştı. Kamuoyunda bu karar olumlu karşılanmışken, TFF bir kez daha toplandı ve çok büyük tepkilere yol açacak olan alt liglerin tescilini kabul ettiklerini açıkladı.

BAŞKAN GENÇ TEPKİ GÖSTERDİ

TFF’nin bu kararı sonrası gözler Sakaryaspor’a çevrilmiş ve açıklanan kararı nasıl karşıladıklarını merak etmişlerdi. Sakaryaspor Kulüp Başkanı Cumhur Genç kulübün sosyal medya hesabı üzerinden çok sert açıklamalarda bulundu. Genç konuyla alakalı tüm kurumlara şikâyet dilekçesi vereceklerini açıkladı. Başkan Genç ‘’ TFF’nin bugün almış olduğu kararı üzüntü ve hayretle karşılıyoruz. Daha geçen hafta (18 Temmuz) ligler başlayacak diyen federasyon bugün ligde hiçbir iddiası olmayan kulüplerin başkanlarının ziyaretinden sonra liglerin oynatılmaması kararını almıştır. Bu karar adalet duygusunu zedeleyen ve kulüplerin hakkına giren bir karardır. Sakaryaspor olarak yasal haklarımızı sonuna kadar kullanacağız. UEFA’ya, CAS’a gerekirse Türkiye Cumhuriyeti ve Dünyadaki en büyük mercilere kadar ulaşıp Sakaryaspor’un ve taraftarlarının hakkını arayacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın! Sakaryaspor’un 1 yıllık emeğini kimse zayi edemez!’’ açıklamasını yaptı.

TARAFTARLAR AYAKLANDI

TFF’nin almış olduğu kararı haksız ve adaletsiz bulduklarını açıklayan Sakaryaspor taraftar grubu tatangalar dün akşam twitter’dan ‘’Alt liglerde haksızlık var’’ başlığı altında gönderi paylaştı. Taraftarların paylaştığı bu gönderi saatler içerisinde yüzlerce yorum alırken, büyük destek gördü.

ŞİMDİ NE OLACAK?

Açıklanan bu karar sonrası sadece Sakaryaspor ve taraftarları değil, alt liglerde bulunan bazı takım ve taraftarları olaya tepki gösterirdi. TFF tescil kararı sonrası liglerinde son şeklinin nasıl olacağını açıklaması bekleniyor. Kulislerde dolaşan haberlere göre ise TFF tescil kararı sonrası lig liderlerini direkt olarak üst lige taşıyacakken, play-off oynanmadan grubunun ikinci sırada bulunan takımlarını da üst lige alacağı ve liglerde küme düşmenin bu sezon uygulanmayacağı konuşuldu.

TUZLASPOR; “KULÜPLER BİRLİĞİ’NİN SÖZCÜLÜĞÜNÜ TANIMIYORUZ!”

TFF 2.Lig Kırmızı grupta Kahramanmaraşspor ile aynı grupta yer alan Tuzlaspor, Liglerin oynanmamasına tepki gösterdi ve Maddi ve manevi kulübümüzü zor durumda bırakan “Şampiyonluk” hedefine taş koyan TFF Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir ve yönetimini esefle kınıyoruz''denildi.

Tuzlaspor'dan yapılan açıklamada''

Türkiye Futbol Federasyonu ile 2. ve 3. Lig Kulüpler Birliği Derneği yönetimi, Riva'da bugün, TFF Başkanı Nihat Özdemir, Kulüpler Birliği Derneği Başkanı yönetim kurulu üyeleri ve kulüp başkanlarının katılımı ile bir toplantı yapmıştır. Toplantı sonrasında TFF, 2. Lig ve 3. Lig, ayrıca Spor Toto Bölgesel Amatör Lig'lerinin Oynanmamasına karar vermiştir.

“TFF’Yİ KINIYORUZ”

Aldığı kararlarla alt lig kulüplerini yaz-boz tahtasına çeviren ve Türkiye'de COVID-19 pandemisi’nin başladığı günden itibaren yaptığı farklı farklı açıklamalarla kulüpleri zor durumda bırakmıştır. Bu durumdan en çok etkilenen kulüplerden birisi Tuzlaspor A.Ş. Futbol Kulübü olmuştur. Maddi ve manevi kulübümüzü zor durumda bırakan “Şampiyonluk” hedefine taş koyan TFF Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir ve yönetimini esefle kınıyoruz.

“KULÜPLER BİRLİĞİ’NİN SÖZCÜLÜĞÜNÜ TANIMIYORUZ!”

2. ve 3.Lig Kulüpler Birliği yönetim kurulu başkanı ve yöneticilerinin başkanı oldukları takımlarının ligde zor durumda olması ve küme düşmeye oynaması nedeniyle kendi çıkarları doğrultusunda hesaplar yaparak TFF’ye baskı uygulaması hiçte adil, samimi ve dürüstçe olmamıştır. LİGDE İLK İKİ ÇIKSIN, PLAY-OFF OYNANMASIN, KÜME DÜŞME OLMASIN baskısı kurmak tamamen bir skandaldır. Tuzlaspor kulübü olarak Kulüpler Birliği’nin sözcülüğünü TANIMIYORUZ!

“TUZLASPOR’UN 2 YILLIK EMEKLERİ NE OLACAK?”

Ligde 53 puanla 4. Sırada bulunan Tuzlaspor’un matematiksel olarak şampiyonluk iddiası hala bulunmaktadır. Kulübümüzün 2 yıllık emekleri bazı çıkar gruplarının baskıları sonucu yok sayılmaktadır, Tuzlaspor’un 2 yıllık emekleri ne olacak? TFF ve Kulüpler Birliği bu sorunun cevabını derhal vermelidir.

“TUZLASPOR’UN HAKKINI KİMSEYE YEDİRMEYİZ”

“TFF’nin aldığı bu kararla Tuzlaspor’un normal lig süreci ve pandemi dönemi dahil bütün emekleri gasp edilmiştir…Şunu herkes bilmeli ki Tuzlaspor kimsenin HAKKINI yemez ve HAKLARINI yedirmez….

Kamuoyuna Saygıyla, Tuzlaspor A.Ş yönetim kurulu” ibaresi kullanıldı.

ADANASPOR VE ESKİŞEHİRSPOR 2. LİGE DÜŞTÜ!

2. Ligin oynanmaması kararının ardından üst lig olan 1. Ligden düşen 2 takım belli oldu. TFF 1.ligde hafta içi oynanan 31.Hafta müsabakasında Altınordu ile 0-0 berabere kalan Adanaspor, en yakın takibi Boluspor'un Hatayspor'u yenmesinden sonra TFF 2. lige düştü. TFF 1.ligde 15.sırada yer alan 30 puanlı Boluspor arasında 9 puan farkı bulunan ve Boluspor ile ikili averajda geriye düşen Akdeniz ekibi 21 puanda kalarak 219-2020 sezonunda bitime 3 hafta kala 2.lige düştü. Daha öncede Eskişehirspor, lige veda etmişti. TFF 1. Lig'in 30. haftasında Eskişehirspor sahasında Altay ile 2-2 berabere kalarak küme düştü. Kırmızı-siyahlılar, ligin bitimine 4 hafta kala en yakın rakibinden 14 puan geride kalarak matematiksel olarak kümede kalma şansını kaybetti. 55 yıllık geçmişe sahip Eskişehirspor, TFF 1. Lig'in 30. haftasında konuk ettiği Altay ile 2-2 berabere kalınca, sezonun tamamlanmasına 4 maç kala küme düşmeyi matematiksel olarak garantiledi. Eskişehirspor, 2016-2017 sezonundan bu yana mücadele verdiği TFF 1. Lig'e veda etti. 1965 yılında kurulan ve geçmişte gösterdiği başarılarla adından söz ettirerek "Anadolu efsanesi" olarak anılan Eskişehirspor, son 4 sezonunu TFF 1. Lig'de geçirdi. Bu sezon genç bir kadroyla mücadele eden Eskişehirspor, yaşadığı ödeme güçlüklerinden dolayı toplam 15 puanının silinmesini önleyemedi. Ligin 30. haftasını 12 puanla geçen Eskişehirspor, son 4 haftaya girilirken düşme hattının hemen üzerindeki Boluspor'un 15 puan gerisinde kalarak gelecek sezon TFF 2. Lig'e düşmeyi garantilemiş oldu.

Editör: Haber Merkezi