Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Gücen, Ankara AtatürkKültür Merkezinde üçüncüsü düzenlenecek olan Kahramanmaraş Tanıtım Günleri içinhazırlıkların tamamlandığını söyledi.

Kahramanmaraş Valiliği ve Kahramanmaraş BüyükşehirBelediye Başkanlığının organizesiyle gerçekleşecek tanıtım günlerinde Afşinstandının yine ilgi odağı olacağını ifade eden Başkan Güven,"Kahramanmaraş Tanıtım Günlerinde ilçemizi en iyi şekilde tanıtmak içinçalışmalarımızı tamamladık. Tanıtım günlerinde standımızı ziyaret edecek olanmisafirlerimizi en iyi şekilde ağırlayarak, ilçemizin tarihi ve kültüreldokumuzu, yöresel ürünlerimizi, tarımsal ürünlerinizi ve coğrafikgüzelliklerini tanıtacağız” dedi.

 

- "Eshab-ı Kehf başrolde olacak"

Tanıtım günlerinin UNESCO Dünya Kültür Mirası geçicilistesinde yer alan Eshab-ı Kehf'i tanıtmak için büyük bir fırsat olduğunuvurgulayan Başkan Güven, şunları söyledi:

" Tanıtım Günleri için özel olarak oluşturulanUNESCO Dünya Mirasları Geçici Listesinde yer alan Afşin Eshab-ı KehfKülliyesi’nin dev maketiyle bu organizasyonda yerimizi alacağız. Biz buradabaşrole Eshab-ı Kehf'imizi alarak ardından ilçemizin tarihi ve kültüreldokusunu, yöresel ürünlerimizi ön plana çıkartarak buraya gelen misafirlere eniyi şekilde tanıtmaya çalışacağız. Yaklaşık bin 600 yıllık geçmişi bulunanEshab-ı Kehf Külliyesinin UNESCO kalıcı listesine alınması için gayretlerimizdevam ediyor. 2019'da kalıcı listeye aday olmak için başvurumuz olacak."

UNESCO listesine girmenin bir prestij olduğunu vurgulayanGüven, ""İnşallah kalıcı listede olduğumuzda özellikle yurt dışıziyaretçi sayısının çok daha fazla olacağına inanıyorum. Yurt içinde de aynışekilde ziyaretçilerin artacağını düşünüyoruz. Dünyadaki turizmhareketliliğinin yüzde 30'nun UNESCO listesine bağlı olduğu biliniyor. O yüzdenbiz sabırsızlıkla kalıcı listeyi bekliyoruz. Hazırız ve çalışmak istiyoruz.Yaklaşık bin 600 yıllık bir mabedi, Eshab-ı Kehf'i tüm dünyanın tanımasınıistiyoruz. Türkiye'de herkesin görmesini istiyoruz. Bu yüzden bizim baş tacımızEshab-ı Kehf külliyemizi ön plana alıyoruz. Tanıtım günleri, turizm fuarlarıEshab-ı Kehf'in, Afşin'in tanıtımı açısında çok önemli. Bu organizasyonlardaAfşin sahip olduğu değerleri bir bütün olarak tanıtma fırsatı buluyoruz.Başkentimiz, Ankara'da 27-30 Eylül arasında düzenlenecek Kahramanmaraş TanıtımGünlerinde standımıza herkesi bekliyoruz.” açıklamasında bulundu. (HABERMERKEZİ)

Editör: Haber Merkezi