Andırın ilçesinde kirazıyla ünlü Çığşar Mahallesi doğal güzellikleri ile de göz kamaştırıyor.

Özellikle de Nisan ve Mayıs aylarında Savrun Vadisi’nin batısında yer alan ve yaklaşık 2000 metre civarında yüksekliğe sahip olan dağın zirveye yakın bölümlerinden fışkıran şelaleler adeta cazibe merkezi oluyor. İlçe de karların erimesiyle ortaya çıkan bu şelaleler değişik türdeki ağaçlara ev sahipliği yapan bu dağlarda kayalardan süzülerek Savrun Çayı’na karışıyorlar.

Bölgenin turizme kazandırılması için ziyaretler gerçekleştiren Andırın Belediye Başkanı Ahmet Doğan gayretli çalışmalarla brları turizme kazandıracağını ifade ediyor. 

Saklı cennet olan Andırın’da 1800 metre yüksekte yer alan mağarada bulunan şelale yaklaşık 2 metre düşüm ile bir havuza akmakta ve yine mağara içinde batarak bulunduğu dağın eteklerinden gün yüzüne çıkmaktadır. Tüm bu güzellikleri görmek için ise zirveye tırmanarak mağaraya girmek gerekiyor. Saklı Cennet denilecek bu güzellik macera ve doğaseverleri bekliyor.

Bölgenin turizme kazandırılması için ziyaretler gerçekleştiren Andırın Belediye Başkanı Ahmet Doğan, şelaleli mağarayla ilgili de bir hikâye anlattı.  (HABER: İLKER YİYEN)

Editör: Haber Merkezi