Toplantıda, İlçedeki sanayi yatırımlarının yanı sıra geçen hafta TBMM'de yasalaşan Türkoğlu-2 Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili yol haritasını ve İlçede sona yaklaşılan Gıda İhtisas OSB konuları konuşuldu. Aksu Çayı’ndaki kirliliğin bitirilmesi noktasında yoğun bir şekilde çalışacaklarını aktaran Belediye Başkanı Osman Okumuş: “Aksu’nun siyah akan suyu, kısa zamanda arıtılıp ak olur. Şuan siyah akıyor. Bunu tekrar eski haline döndürmek istiyoruz. Bize düşen ne varsa OSB ve Belediyecilik tecrübemizle bu konuyu yoğun bir şekilde çalışacağız.” dedi.

İlçe Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu'nun da katıldığı toplantı, Hacettepe Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç.Dr. Halil Tekin'in Domuztepe Höyüğündeki kazı çalışmalarını, önemini ve geleceğe dönük projeleri, Yönetim Kurulu Üyelerine paylaşması ile devam etti.

Çok güzel bir toplantı olduğunu belirten Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş; “Çok büyük projelerimiz var Şahin Balcıoğlu ile birlikte, inşallah bu Türkoğlu -2 OSB’yi hızlı bir şekilde yapılandırıp Erkenez ve Aksu OSB ile birlikte kısa zamanda arıtılıp Aksu’nun ak gibi akan suyu ak olur. Şuan siyah akıyor. Bunu tekrar eski haline döndürmek istiyoruz. Bize düşen ne varsa OSB ve Belediyecilik tecrübemizde bu konuya yoğun bir şekilde çalışacağız. Bu vesile ile hepinize teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.

KMTSO Başkanı Şahin Balcıoğlu ise şunları söyledi: “Malumunuz olduğu üzere yeni OSB’miz ile ilgili neler yapabilirizi konuşmak adına buraya geldik. İnşallah Kahramanmaraş için, Türkoğlu için yapılabilecek her şeyi el birliği ile hızlı bir şekilde yapmamız gerekiyor. Tekrardan tüm arkadaşlarım adına hem Osman bey ve eşine size eşinize misafirperverliği için, güzel yemekler için teşekkür ediyorum.”

Editör: Haber Merkezi