"HİÇ KİMSE HASBELKADER BURADA DEĞİL"

AK Parti'nin bir millet hareketi olarak yola çıktığını ifade eden Ünal, "Buradaki hiçbir arkadaşım hasbelkader burada bulunmuyor. Buradaki her bir arkadaşım bir değişim, büyük bir dönüşümün büyük bir inşirahın 86 yıl sonra Ayasofya'nın cami olarak dönüşümünün nasip olduğu kadroların bir parçası olarak burada bulunuyoruz. O yüzden bu bilinçle siyaset yapacağız." dedi.

AK Parti'nin bir iyilik hareketi olduğunu aktaran Ünal, şöyle konuştu: "Birbirimize bakarken eğer kalbimizde sevgi yoksa, iyilikle ve merhametle bakmıyorsak birbirimize bakarken kin, haset, kıskançlık, nefret ve öfkeyle bakıyorsak biz bu mücadelenin bir parçası değiliz demektir. Yanındaki kardeşine hasetle kıskançlıkla nefretle bakıyorsa rica ediyorum o arkadaşımız bu davadan ayrılsın ve bu davayla ilişkisi de yoktur. Bunu ben söylemiyorum, bunu Recep Tayyip Erdoğan söylüyor. Çünkü bizim yolumuz kardeşlik yoludur. Cumhurbaşkanımız, 'Vallahi de, billahi de, tallahi de biz kavga için değil gönül kazanmak için sevgi için geldik' diyor. Biz AK Parti'yi kendi hırs, hesap ve planlarımızın aracı haline getirirsek bu ümmet bize sorar."

Ünal, önemli hizmetler yaptıklarını belirterek, Kahramanmaraş'a 300 yataklı Kadın Doğum Hastanesinin cihazlarıyla ihalesinin yapıldığını aktardı.

Türkiye'nin bölgesel güç olma iddiasını ortaya koyduğu gün saldırıların hedefi olduğunu vurgulayan Ünal, şunları kaydetti:

"Şu anda Türkiye küresel güç olma yolundadır. Türkiye şu anda Doğu Akdeniz'de küresel güç olmanın altyapısını inşa ediyor. Görüyorsunuz yaşananları tek tek televizyonlardan takip ediyorsunuz. Türkiye'nin Libya'da, Mavi Vatan'da, Doğu Akdeniz'de, Suriye'de verdiği haklı mücadeleyi görüyorsunuz. Bizim bu mücadeleden hiçbir şekilde geri adım atma diye bir lüksümüz olamaz. Bu mücadeleden geri adım atılırsa bu emaneti bize veren millet bizim yakamıza yapışır. Biz bu milletin bize verdiği görevi yerine getiriyoruz."

"Bunlar muhalefet falan değil apaçık düşman ve karşıttır"

Ülke ekonomisine yönelik eleştirilere de dikkati çeken Ünal, şöyle devam etti:

"Şimdi bize birtakım yalan ve hesaplarla ekonomimizin kötü olduğunu anlatmaya çalışan tuhaf bir muhalefet anlayışı var. Buna muhalefet de dememek lazım. Karşıtlık başka bir şey, muhalefet başka bir şey. Muhalefet alternatif demektir. Bunlar muhalefet falan değil, apaçık düşman ve karşıttır. Neden, bakıyorsunuz Suriye'de Esed'i destekliyorlar. Libra'da Hafteri, Doğu Akdeniz'de Yunan tezlerini, Güney Doğu'da bizim sınır güvenliğimiz toprak bütünlüğümüz söz konusu olduğunda PYD'yi, YPG'yi savunuyorlar. Bir genel başkan düşünün ki Türkiye S-400'lerle ilgili anlaşma yaparken, 'S-400'leri ne yapacaksınız, Yunanistan bize mi saldıracak' diyen bir genel başkan düşünün. PYD ve YPG ile ilgili onlara arkadaşlar diyen bir genel başkan düşünün. O yüzden artık bunları muhalefet olarak değil açık bir şekilde karşıt olarak değerlendiriyoruz. Biz millet olarak kenetlendikçe, birliğimizi ve bütünlüğümüzü muhafaza ettikçe kardeşlerim Allah'ın izniyle, biz o yolu yürür ve yürümeye devam ederiz.

AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici ise yaptığı selamlama konuşmasında, Dulkadiroğlu ve Onikişubat ilçelerinin yakın zamanda kurulmasına rağmen birçok seçimi başarıyla atlattığını söyledi.

Debgici, "Birbiriyle tatlı bir rekabet içerisinde teşkilatçılık yapan iki güzide ekip. Bende Dulkadiroğlu ilçemizin kurucu üyelerinden olarak, önceki süreçlerde İlçe Başkanı olarak da görev yapmam dolayısıyla bölgemde Dulkadiroğlu olunca, aynı zamanda delegeyim. Bu alandaki herkes saygıdeğer Cumhurbaşkanımızla birlikte şehrimize, partimize kurulduğu günden bugüne hizmet ve dava arkadaşlığı yaparak hizmet ediyor. Bu şehir AK Parti iktidarıyla birlikte yeni hastanelere yeni hizmet binalarına, kentte eksik olan alanlarda çok güzel atılımlar yapıldı. Bu yüzden kuruluştan bugüne kadar emek veren herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.  

"GÖNÜLLERE GİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Dulkadiroğlu İlçe Başkanlığına yeniden seçilen Şahin Avşaroğlu ise şunları kaydetti;

"Göreve geldiğim 21 Mart 2018 tarihinden ana kademe, kadın ve gençlik kolları yönetimlerimizle birlikte bugüne kadar davamıza hizmet etme yolunda gerektiğinde işimizi, ailemizi bir kenara bırakarak gece gündüz demeden, gidilmedik mahalle, çalınmadık kapı, dokunulmadık gönül, sıkılmadık el bırakmadan, tevazu, samimiyet, gayretle çalışmalarımıza devam ediyoruz. İlçemiz dâhilinde bulunan 103 mahallemizde 5 ana bölge belirleyerek çalışmalarımızı daha verimli halde yapmak üzere ilçe başkan yardımcılarım, ilçe kadın ve gençlik kolları başkanlarım, belediye meclis üyelerimden oluşan bir ekip kurarak mahallelerimize teşkilatlarımızla yakınlaşması ve belediyemizin hizmetlerinin daha iyi anlatılması noktasında çalışmalarda bulunduk."

"Haftalık olağan yürütme ve yönetim toplantılarımızı aksatmadan yaptık. Mahalle başkanlarımızla bir araya gelerek mahallelerimizin sorunlarını dinledik. İlçe başkanlığımızda her gün nöbetçi arkadaşlarımızla birlikte vatandaşlarımızla hemhal olduk ve sorunlarını dinledik. Bunun yanı sıra yine mahallelerimizde düğün, taziye gibi organizasyonlara katılarak vatandaşlarımızın acılarını ve mutluluklarını paylaştık. Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın başlatmış olduğu gönül seferberliği kampanyasıyla birlikte üye kayıtlarımızı gerek ana kademe gerek gençlik kolları gerek kadın kollarıyla sahada hızlı bir şekilde yapmaya başladık.”

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay'da kongrede yaptığı konuşmasında, "İlçemiz şehrimizin doğu kısmında yeni bir belediye oldu ve 6 yıldır ilçe sakinlerimize hizmet ediyoruz. Göreve geldiğimiz günden bugüne hemşerilerimizin bize verdiği rekor destekten dolayı gece gündüz çalışma mecburiyetimiz var. Bunu hiç bir zaman aklımızdan çıkarmayarak 6 yıldır ilçemizi dönüştürüp, geliştirip daha yaşanabilir bir Dulkadiroğlu için gece gündüz demeden çalışıyoruz" ifadelerine yer verdi.

HABER-FOTO: ÖMER FARUK SALMAN

Editör: Haber Merkezi