Törene Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcısı İlker YAZICI, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Turgay ÇORAK, Baro Başkanı Av. Muhammed Burak GÜL, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Osman GÖGEBAKAN, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet AKKÜNCÜ, öğrenciler, veliler ve adliye personelleri katıldı.

Törende açılış konuşmasını yapan Cumhuriyet Başsavcısı İlker YAZICI; şunları kaydetti;

 “Bugün burada çok anlamlı bir etkinliğin ödül töreni için sosyal mesafemize ve diğer tedbirlerimize riayet ederek toplanmış bulunmaktayız. İçinde yaşadığımız zaman diliminde hız sosyal hayatımızda ki pek çok kavramın önüne geçmiş durumda.''

İnsanlık olarak geldiğimiz noktada en ufak anlaşmazlıklar birdenbire çok vahim şiddet olaylarına kadar tırmanabiliyor diyen Yazıcı, ''Tam tersi olması beklenen Hız çağında artık kendini değer kavramlarıyla donatmaya fırsatı olmayan insanların birbirlerini dinlemek ve anlamaya çalışmak için de yeterli vakitleri yok maalesef. Bu nedenle değerler manzumesi olmayan bireylerin, toplumların hatta devletlerin karşılaştıkları sorunlarda en kestirme çözüm olarak şiddete başvurma eğilimlerinin gün geçtikçe arttığını üzülerek izliyoruz. Sadece ülkemizde değil dünyada her geçen yıl artan uyuşmazlıklarla çoğalan adalet iş yükü, çıkan çatışmalarda kaybedilen hayatların, ömür boyu sakat kalan bedenlerin, geride kalan yetim ve öksüzlerin, göç dalgaları ile ortaya çıkan insanlık dramlarının, uğranılan ekonomik zararın ve iş gücü kaybının yanında en son konuşulacak mevzu olabilir'' ifadelerini kullandı.

Adalet mensupları olarak ortaya çıkan resimleri görünce sevindiklerini belirten Yazıcı, ''Kahramanmaraş Adliyesi olarak gençlerimizle gurur duyduk. Burada yarışmaya katılmak için eser sunan tüm öğrenci kardeşlerimize Kahramanmaraş Adliyesi adına ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu vesile ile Adalet kavramı üzerinde hepimizi düşünmeye ve gençlerimizi özellikle bu konuda daha ayrıntılı bilgi sahibi olmak noktasında araştırma yapmaya sevk eden böyle güzel bir yarışmaya verdikleri destek için Kahramanmaraş Baro Başkanımız Muhammet Burak GÜL ve Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürümüz Cemal YILMAZ’a ve organizasyonda emeği geçen tüm Okul Müdürlerimize ve ilgili kurum personellerimize tekrar teşekkür eder gelecek eğitim öğretim yılında yeni bir kavram ve yeni bir etkinlikte buluşma temenni ederim” dedi.

HABER: MUSTAFA KÖMÜ

Editör: Haber Merkezi