Türk-İş Sendikaları Konfederasyonuna bağlı Belediye İş Sendikası Kahramanmaraş İl Temsilcisi Halil Açıkgöz, amaçlarının hakkı ve emeği savunmak olduğunu belirterek, “Bizim sendikamız tarafsız ve gücünü hak ve işçiden alan bir sendikadır” dedi.

Uzun zamandır sendikacılığın içerisinde yer alan Belediye İş Sendikası Kahramanmaraş İl Temsilcisi Halil Açıkgöz, Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü İlker Yiyen’le bir araya gelerek sendikanın amaçları ve savunduğu politik düşünceyi anlattı. Açıkgöz, sendikalarının herhangi bir siyasi görüşe sahip olmadığı söyledi.

“EMEK VE HAK İÇİN BU YOLA BAŞKOYDUM”

Ben Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinde İşçi Kadrosunda çalışan bir personelim diyen Açıkgöz şöyle konuştu; ''2018 Ocak ayından bu yana Türkiye İşçi Konfederasyonuna bağlı Belediye işçi sendikası il temsilciliğini yapıyorum. Kahramanmaraş’taki belediyelerde işçi kardeşlerimizle birlikte örgütlenme faaliyetlerimizi yürütüyoruz, üyelik örgüt hareketlerimizi. Bugüne kadar farklı sendikalarla tanışmadığımızı, diğer sendikaların ise gerçek bir sendika olmadığını fiiliyatta ve eylemde bir sendika olmadığını anladığımızdan bu yana Türk-İş Konfederasyonu Belediye İşçi sendikası çatısı altında çalışmalarımızı yürütüyoruz. Türkiye de çok etkin bir konfederasyonuz. Kahramanmaraş’ta da bunu genişletip örgütlenme yolunda büyümeye devam ediyoruz. Yeni akım sürecinde Kahramanmaraş’ta da güçlü bir sendika olma yolunda ilerliyoruz.''

Editör: Haber Merkezi