Kahramanmaraş'ta Bugün Gazetesi Genel Müdürü Pınar Yüzbaşıoğlu, Genel Yayın Koordinatörü Mehmet Mümtaz Yüzbaşıoğlu, Yazı İşleri Müdürü İlker Yiyen ve Muhabir Ömer Faruk Salman, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek'i ziyarette bulundu.

DAHA YAŞANILABİLİR BİR KENT

Gazetemizin ziyaretinde özel açıklamalarda bulunan Başkan Hanefi Mahçiçek, ''Bir önceki dönemde de Kahramanmaraşlı kardeşlerimizin ve hemşerilerimizin teveccüh göstermesiyle seçilmiştik ve yüzde 64'te oy almıştık. Önceki 5 yıllık dönemde bizim ilçemizin sorunlarını çözmek için gerekli olan, neler yapılabilir bağlamında sıraladık ve 5 yıllık dönemde, 90 yılda yapılamayanları yaptık. Bu bir mübalağa değil gerçekten yaptık. Esas bir kentin en önemli özelliği o kentin yaşanabilir olmasını temin etmektir. Bizde Onikişubat'ı daha yaşanılabilir bir kent yapmak için gayret ediyoruz'' dedi.

KENDİ KAYNAĞIMIZI OLUŞTURUYORUZ

Önümüzdeki 5 yıllık dönemde EXPO'muzla beraber Onikişubat'ımızı yaşanılabilir kentler arasında önlere çıkartmak, turizmiyle, tanıtımıyla, ekonomisiyle, Dünya kenti haline getirebilmek bakımından güzel bir kent yapacağız diyen Mahçiçek, ''Bizim proje üretme konusunda bir sıkıntımız olmaz. Kaynak olarak da, geçtiğimiz 5 yılda 772 trilyon bir kaynak harcamışız ve bunun devletten aldığımız payı 450 trilyon. Kalan 322 trilyonluk kısım ise bu belediye kendisi üretmiş. İnşallah bizde bu noktada daha güzel bir kent oluşturacağız'' ifadelerini kullandı.

MAHÇİÇEK; “ONİKİŞUBAT'IMIZI YAŞANILABİLİR KENTLER ARASINDA TAŞIYACAĞIZ”

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, ''6 yıllık dönemde, 90 yılda yapılamayanları yaptık. Bu bir mübalağa değil gerçekten yaptık'' dedi.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, göreve geldiği 6 yıl sürecinde Onikişubat ilçesini yeniden inşa ederek, modern, estetik ve donanımlı bir yaşam alanı oluşturdu.

Onikişubat ilçesinde 8.4 milyon m2 kilit parke döşemesi ile köy ve mahallelere modern ve estetik bir görünüm kazandıran Başkan Mahçiçek, saatte 200 ton üretim kapasiteli asfalt plenti ile 457 bin Ton asfalt serimi gerçekleştirerek, vatandaşı temiz ve güvenilir yollara kavuşturdu.

“Daha Yeşil Bir Onikişubat” sloganıyla 2014 yılından bu yana 296 park ve 16 butik park olmak üzere toplamda 312 parkı inşa ederek, çocuklar ve ailelerine güvenilir bir ortam sağlayarak, gönüllerine taht kurdu. Farklı tasarım konseptleriyle zaman geçirme imkânı sunan bu parklar, özellikle yaz mevsiminde çocuklar tarafından tercih edilirken, ailelere de huzurlu bir ortam sunuyor.

Kahramanmaraş'ta Bugün Gazetesi Genel Müdürü Pınar Yüzbaşıoğlu, Genel Yayın Koordinatörü Mehmet Mümtaz Yüzbaşıoğlu, Yazı İşleri Müdürü İlker Yiyen ve Muhabir Ömer Faruk Salman, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek'e ziyaret ederek Expo 2023’ün durumunu sordu.

Ziyarette yaptığı ve yapılacak hizmetlerden Bahseden Başkan Mahçiçek;  “Bir önceki dönemde de Kahramanmaraşlı kardeşlerimizin ve hemşerilerimizin teveccüh göstermesiyle seçilmiştik ve yüzde 64'te oy almıştık. Önceki 5 yıllık dönemde bizim ilçemizin sorunlarını çözmek için gerekli olan, neler yapılabilir bağlamında sıraladık ve 6 yıllık dönemde, 90 yılda yapılamayanları yaptık. Bu bir mübalağa değil gerçekten yaptık. Esas bir kentin en önemli özelliği o kentin yaşanabilir olmasını temin etmektir. Bizde Onikişubat'ı daha yaşanılabilir bir kent yapmak için gayret ediyoruz. Önümüzdeki 6 yıllık dönemde EXPO'muzla beraber Onikişubat'ımızı yaşanılabilir kentler arasında önlere çıkartmak, turizmiyle, tanıtımıyla, ekonomisiyle, Dünya kenti haline getirebilmek bakımından güzel bir kent yapacağız. Dönem sonunda bu çalışmalarımızı bitireceğiz.

“ONİKİŞUBAT EN HIZLI BÜYÜYEN İLÇE”

Onikişubat belediyesi çok hızlı büyüyen bir belediye ve ilçedir. Bu 6 senelik dönemde Onikişubat belediyemizin Nüfusu 60 bin artmış. Buda demek oluyor ki, Göksun ilçemizden daha büyük durumda şu an. Göksun'un nüfusu 51 bin. Onikişubat 6 senede bir Göksun daha olmuş. Dolayısıyla ihtiyaçlarda doğacaktır ve bizde bu ihtiyaçları karşılayacağız. Bizim proje üretme konusunda bir sıkıntımız olmaz. Kaynak olarak da, geçtiğimiz 6 yılda 772 trilyon bir kaynak harcamışız ve bunun devletten aldığımız payı 450 trilyon. Kalan 322 trilyonluk kısım ise bu belediye kendisi üretmiş. İnşallah bizde bu noktada daha güzel bir kent oluşturacağız.

“MODERN, ESTETİK VE DONANIMLI BİR YAŞAM ALANI OLUŞTURDUK”

Göreve geldiği 6 yıl sürecinde Onikişubat ilçesini yeniden inşa ederek, modern, estetik ve donanımlı bir yaşam alanı oluşturduk diyen Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, “Onikişubat ilçesinde 8.4 milyon m2 kilit parke döşemesi ile köy ve mahallelere modern ve estetik bir görünüm kazandırdık. saatte 200 ton üretim kapasiteli asfalt plenti ile 457 bin Ton asfalt serimi gerçekleştirerek, vatandaşı temiz ve güvenilir yollara kavuşturdu.

“Daha Yeşil Bir Onikişubat” sloganıyla 2014 yılından bu yana 296 park ve 16 butik park olmak üzere toplamda 312 parkı inşa ederek, çocuklar ve ailelerine güvenilir bir ortam sağlayarak, gönüllerine taht kurdu. Farklı tasarım konseptleriyle zaman geçirme imkânı sunan bu parklar, özellikle yaz mevsiminde çocuklar tarafından tercih edilirken, ailelere de huzurlu bir ortam sunuyoruz.

Vatandaşa refah seviyesi yüksek, kaliteli ve konforlu bir yaşam tarzı sunmayı hedefliyoruz. Temiz ve konforlu bir ortamda her türlü hava koşuluna uygun alışveriş yapma imkânı sunan 7 adet Kapalı Pazar yerinden 5 tanesini hizmete açtık. İlçede büyük beğeni toplayan Kapalı Pazar Yerlerinin 2 tanesi de çok yakında hizmete açılacak.

“EĞİTİM VE SPOR GELECEĞE AÇILAN KAPIDIR”

Başkan Mahçiçek Eğitim ve spor’un önemine değinerek, “Bu ilçe kurulduktan sonra bu memleketin güzel insanları bize bu görevi tevdi ettikten sonra süratle çalışmaya başladık. Bir tarafta fiziki imkanların eksikliklerini gidermeye çalıştık. Nedir onlar gerçekten 2014 Martında gittiğimiz köylerde ki şimdi onlar mahalle biliyorsunuz, çocuklarımızın ayağında naylon plastik terlikler, çorapları olmadığı halde çamurun içerisinde yürüyorlar. Oralardaki fiziki eksiklikleri aşağı yukarı giderdik, o yol meselesini çözdük. Yani bugün oralarda yedi buçuk milyon metrekare kilitli parke yol yaparak çocuklarımızın çamurdan yürümesini bitirdik. Okulların tümünün içini yaptık, o okullarının tümünün içine oyun takımları koyduk. O köydeki çocuklarda şehirdeki çocuklar gibi daha güzel şartlarda okumaya onlarında hakkı var. Bunun yanında 5 tane ortaokul yaptık, bir tane Anadolu lisesi yaptık; yanlarında yurtlarıyla beraber. Geçen sene başlamıştık bu sene de devam edeceğiz. Bir tarafında kültür alanında yaptığımız çalışmalar yaptık. O kültür alanındaki çalışmalarımızda da Kahramanmaraş bilgiyle buluşuyor projesi kapsamında üç senede aşağı yukarı bir milyon gencimizde okuma başlattık. Her sene elli binin üzerinde kitap aldık, o çocuklarımız okusun diye. Onları beşli setler haline dönüştürdük bütün okullara dağıttık. Sadece Onikişubattaki okullara değil bütün Kahramanmaraş’taki okullara. Sonra o kitapları çocuklarımız ne kadar okumuş ne kadar anlamış diye milli eğitim müdürlüğümüzle beraber sınavlar yaptık. Geçen yıl o sınavlara yetmiş bin öğrenci katıldı. Onların içerisinde o imtihanlarda 2666 tanesi bütün soruları tümden cevapladı, ful olarak cevapladı. Otuz yedi bin tane safahat aldık bütün liselere dağıttık. On binlerce Ali Fuat Başgil’in gençlerle baş başa isimli kitabini bütün okullara dağıttık. Çünkü bu çocukların okuması lazımdı” dedi.

KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN DA UZAKLAŞTIRMAMIZ LAZIM”

Eğitimin yanı sıra Kötü alışkanlıklardan da uzaklaşma adına sporu işaret eden Başkan Mahçiçek, “Bu çocukların okuması yanında kötü alışkanlıklardan da uzaklaştırmamız lazım. Onun için aşağı yukarı 12 tane halım saha yaptık, bir kısmı kırsalda. Geçenlerde açtık gördünüz Türkiye’nin en güzel bisiklet ve yürüyüş yolunu yaptık. Biz burada çocukları eğitemezsek, bu çocukların spor yapmasını temin edip, enerjilerini alamazsak bu çocukları başka kötü insanlar yanlış yollara götürür. Burada bir kart sistemimiz var bizim, bu kart sistemi bütün tesislerimizde geçerli ve çok sembolik fiyatlarla. Çocuklarımızla beraber inşallah bu tesislerde istifade edeceğiz.  Bu çocukları bir taraftan avutacağız bir taraftan spor yaptıracağız, sağlıklı kalmalarını zihinlerinin açık olmasını temin edeceğim inşallah. Bizler bu imkanları maalesef görmedik. Ama bu çocuklarımız bunlardan istifade edecek.

“SPORA 33 MİLYON YATIRIM YAPTIK”

“Spor Yapalım Sağlıklı Kalalım” sloganı ile spor faaliyetleri bakımından Onikişubat ilçesine dev yatırımlar yapan Başkan Mahçiçek, “Belirlediği vizyon ve misyonunda her zaman insana öncelik tanıyoruz. Spor yatırımları kapsamında FİBA ve FİVB standartlarına uygun basketbol, voleybol, masa tenisi ve hanımlara özel fitness salonu da barındıran Hürriyet Spor Salonu ile kentin spor kompleksi ihtiyacını karşılarken, köyden ve beldeden dönüşen mahallelere, okullara ve parklara toplamda 12 adet Halı Saha inşa ederek, her bölgeye eşit hizmet veriyoruz.  Çocukları sporun çeşitli alanlarıyla tanıştırıp, kültürel açıdan da sosyalleşmelerini sağlıyoruz. Öte yandan kentte yüzme alanında hissedilen büyük bir eksikliği gideriyoruz. Toplamda 7 adet yüzme havuzunu kadın, erkek ve çocukların kullanımına açtık. Onikişubat Belediyesi’nin hem spor yapma hem de eğlenceli zaman geçirme imkânı sunan ve açılışının gerçekleştirildiği günden bu yana yoğun ilgi gören Bisiklet ve Yürüyüş Yolu projesi de Türkiye’nin kesintisiz en uzun 9 km’lik bisiklet yolu olma özelliğiyle dikkatleri çekiyor” dedi.

“EĞİTİME 50 MİLYON YATIRIM YAPTIK”

“Okumadığın Gün Karanlıktasın” Sloganı ile eğitim konusunda hassasiyetini her zaman vurgulayan Başkan Mahçiçek, “bu alanda yapmış olduğumuz hizmetlerle de duygu ve düşüncelerini hayata geçirerek, ispatlıyor. Her yaştan her insanın eğitime devam etmesi gerektiğini ve bilginin sonsuz olduğunu köylerden dönüşen 73 mahalleden 65’ine düğün, nişan, taziye ve birçok faaliyette kullanılabilecek Bilgi ve Kültür Evleri inşa ederek, vatandaşa çok amaçlı eğitim alanları oluşturduk.

“Şimdi Okuma Zamanı” sloganı ile öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla her yıl gerçekleştirilen Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor projesi kapsamında, bu zamana kadar 400 Bin kitap basımı gerçekleştirerek, 5’li ve 10’lu setler halinde öğrencilere ulaştırdık” dedi.

“EXPO 2023 ONİKİŞUBAT İLE KAHRAMANMARAŞ BİR DÜNYA KENTİ OLACAK”

Ve bu 6 yıl neticesinde dev bir projeyle Kahramanmaraş’ı dünya kenti yapmaya hazırlanan Başkan Mahçiçek, Ana Teması Doğa Dostu Şehir ve Duyarlılık olan EXPO 2023 Onikişubat- Kahramanmaraş ile medeniyetleri bir araya getirecek. En az 2 Milyon ziyaretçinin Kahramanmaraş’a geleceği dev proje 747.000.000 m2 alanda inşa edilen Rekreasyon Alanda gerçekleşecek.

Çalışmaların devam ettiğini ifade eden Başkan Mahçiçek; “Türkiye’nin ilk ve tek Kristal Lagününün bulunacağı bu alanda, 2 konsept bir arada yine dünyada ilk ve tek Kelebek ve Uğur Böceği Müzesi ile ziyaretçilerin ilgi odağı olacak. Rekreasyon Alan içerisinde Kahramanmaraş’ın yöresel el sanatları ve ustaları da Arasta Kültür Merkezinde yerini alacak. Ayrıca 284 adet Hobi Evi ile vatandaşlar kendilerine tahsis edilen uygun alanlarda hobilerini gerçekleştirirken, hafta sonlarını verimli geçirme fırsatı bulabilecek. Bu alan içerisinde; düğün salonları, nikâh sarayları, bitkisel heykeller, aquaparklar, tenis kortları, fitness kulüpleri, konser salonları, kafe ve restoranları gibi mekânlar yer alacak” dedi.

“BASIN MENSUPLARIMIZ ŞEHRİMİZE YÖN GÖSTERECEK”

Başkan Mahçiçek, “Basın mensuplarımızın Kahramanmaraş’ın gelişiminde ve değişiminde yön göstermesi gerekiyor. Eksiklerimizi söylemesi gerekiyor ki, fark edilmeyenleri fark edelim. Daha sonra Başkan Mahçiçek, Kahramanmaraş’ın vizyon ve misyonuna katkı sağlayacak dev proje EXPO 2023 Onikişubat’tan bahsetti. Kahramanmaraş’ı dünyanın merkezi yapacak projeyi nasıl aldıklarından bahseden Başkan Mahçiçek, EXPO 2023 sürecinde basın mensuplarına büyük sorumluluk düştüğünü belirtti. (HABER FOTO: İLKER YİYEN)

Editör: Haber Merkezi