Dünyada 253 bini aşkın insanın ölümüne sebep olan koronavirüs salgınının başladığı Çin'in, Guangdong bölgesinde yer alan Shenzhen şehrinde, köpek ve kedi eti satışı ve tüketimi 1 Mayıs'ta yasaklandı. Ülkenin bazı kentlerinde kurbağa ve kaplumbağa satılmaya devam ediyor.

Vuhan şehrinde vahşi hayvan satan bir markette başladığı belirtilen koronavirüs nedeniyle hükümetin açıkladığı yasaklara rağmen ülkenin Guangzhou şehrinde yer alan Xihua Farmer's Market adlı ıslak pazarda kurbağa ve kaplumbağa satılmaya devam ediliyor.

VAHŞİ HAYVANLARI TÜKETMEYE DEVAM EDİYORLAR

Pazarda canlı karideslerin de açık bir şekilde satıldığı görüntülenirken, satıcıların müşteri taleplerine göre canlı akrep satmaya da istekli oldukları ifade edildi. Çin hükümeti; kaplumbağa, kurbağa, yılan ve akrep gibi çoğu hayvanın satışını Şubat'ın sonlarından itibaren yasaklamıştı ancak hükümetin satılabilecek "vahşi hayvanlar" listesini revize ettiği belirtildi. Tam listenin en erken Mayıs ortasına kadar kesinleşmesi beklenirken o zamana kadar vahşi hayvanların satılmaya devam edilebileceği tahmin ediliyor.

Öte yandan Shenzhen, kedi ve köpek eti tüketiminin yasaklandığı ilk kent olmuştu.

Editör: Haber Merkezi