Atatürk Parkı Nikah Sarayında düzenlenen törenle 17 çiftin nikahını kıyan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, aile kurmanın önemine değindi.

Aile ülkemizin temel müesseselerinden birisidir diyen Başkan Mahçiçek, ‘’En azından bugün itibariyle bir miktar daha kutsiyetini ifade etmek, 14 Şubat Sevgililer günü dolayısıyla yeni evlenecek çocuklarımızın, evlatlarımızın nikahlarında bulunmak ve onların mutluluklarını paylaşmak için bugün böyle bir program düzenledik’’ ifadelerini kullandı.

Bu programı her yıl düzenlediklerini belirten Mahçiçek şunları kaydetti;

‘’Bu ülkenin temeli aile müessesesidir. Maalesef son dönemde boşanma oranları yükseliyor. Bu da kutsal aile müessesesinin öneminin çok iyi kavranması gerektiğini ortaya koyuyor. Gerçekten bu ülkenin temel taşı çekirdek ailemiz. Bu noktada evlilik müessesesinin çok daha sağlıklı ve güzel yürütülmesi lazım. Karşılıklı sevgi ve sadakat içinde anlayış birliğiyle, sabırla, metanetle mutluluğun paylaşılması lazım.’’

14 Şubat’ı özellikle seçerek, sevgililer günü nedeniyle bugün olması istediklerini belirten Esra Gökkuş, toplu nikah töreni için Onikişubat Belediyesine teşekkür etti. 

Kahramanmaraş’tan gelin almanın güzel bir duygu olduğunu söyleyen Ramazan Yılmaz, ‘’Ben Muğla’dan geliyorum. 14 Şubat’ta özel bir gün ve bende ikisini bir arada çıkarayım dedim. Hem sevgililer günü hem de evlilik yıl dönümü olarak. Bugün evlenerek ayrı masraf yapmaktan kaçmış olduk’’ dedi.

Nikah töreninin ardından Başkan Hanefi Mahçiçek yeni evlenen çiftlere fincan takımı hediye etti.  

HABER-FOTO: ÖMER FARUK SALMAN

Editör: Haber Merkezi