Hafif düzey zihinsel engelli öğrencileri yaptığı 14 proje fuarda 14 projenin tanıtımı, kültürel miras, steam, doğal afetler ve afet yönetimi, inceleme, değerler eğitimi, insan hakları ve demokrasi, tasarım ve sağlıklı beslenme gibi proje türleri uygulamalı olarak yapılarak, fuarda sergilenmişti. 


“Kahramanmaraş'ta ilk defa özel gereksinimli öğrenciler bilim fuarını gerçekleştirdi”
Okul bahçesinde düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarına Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Onikişubat Kaymakamı Serkan Keçeli, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Duran Doğan, Millî Eğitim Müdür yardımcısı Zekeriya Kahveci, Onikişubat İlçe Millî Eğitim Şube Müdürleri, Hüseyin Arslan, Şerif Irmak, Mehmet Ali Kaya, Okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.
Okulda yapılan projeler ise şöyle; Atık Kağıt Geri Dönüşüm Düzeneği Hazırlama, Deprem Çantası Hayat Kurtarır, Çörek Yapalım, Kültürümüzü Kapalım, Yöresel El Sanatlarımızdan Ceviz Oymacılık, Geri Dönüşebilir! Farkında mısın?, Unutulmaya Yüz Tutmuş Çocuk Oyunları, Yenilebilir Enerjiyi Öğreniyorum, Kahramanmaraş'a Özgü Kelimeleri Öğren Yabancı Kalma, Dişlerini Fırçala Mikropları Kovala, Bizim Farkımızda mısınız?, Yıl İçin Çal, Kes-Dik Çanta, Orkestra TT, Sağlıklı Beslenip Hareketli Yaşıyorum.
Toplam 14 projelerde toplam 15 danışman öğretmen ve 35 görevli öğrenci yer alırken, tüm projelerde, okulda bulunan öğrencilerin tamamı uygulamalı olarak eğitim aldı.


 

Editör: Haber Merkezi