4 Eylül 2019 tarihinde yayınlandı Ferhat Atmaca tarafından

Stephen King Göz romanında intikam duygusuyla yanıp tutuşan, telekinetik güçlere sahip Carrie White isimli bir kızın öyküsünü anlatıyor.

Kitabın arka kapağında Stephen King’e şöhret yolunu açan ilk kitabın bu olduğunu yazıyor.

“Korkuyla buluşun, kâbusu yaşayın.”

17 Ağustos günü Chamberlain kasabasında, gökte tek bir bulutun bile görünmediği sırada Carlin Caddesine yağmur halinde taş yağar. Taşların büyük çoğunluğu Bayan Margaret White isimli dul bir bayanın evine düşer. Bayan White, 3 yaşındaki kızı Carrietta ile birlikte yaşamaktadır…

Kitabımız bu hikaye ile başlıyor ve bu küçük kızın küçüklüğünden başlayarak okul yılları sırasında olaylar gelişiyor. Bazı olaylar yaşanırken kimsenin farkında olmadığı bir şey vardı, o da Carrie’nin telekinetik yeteneklere sahip olmasıydı.

Dindar annesinden zulüm gören, arkadaşları ve kasaba halkı tarafından dışlanan, aşağılanan görülmemiş derecede yoğun psişik güçlere sahip olan bir kız. Bu işin sonu sizce ne olur?

Kan Banyosu

Çok içeriğe girmek istemiyorum şöyle ki hikayenin sonunda bilinen ölü sayısı 440, on sekiz kişi kayıp. Ölenlerin altmış yedisi aynı okuldan.

Beden eğitimi öğretmeni okul müdürüne şöyle bir mektup yazıyor:

“- Size sözleşmemi iade ediyorum. Bir daha öğretmenlik yapmaktansa ölmeyi yeğlerim. Geceleri gözüme uyku girmiyor ve şunu düşünüyorum: Şu kıza elimi uzatmış olsaydım, keşke ona ulaşmaya çalışsaydım, keşke…”

Stephen King – Göz (Carrie)

Stephen King bu romanında yine korku dolu ve tüyler ürpertici bir hikaye anlatıyor bizlere. Kitabı ilk olarak üniversite yıllarımda okumuştum. Kitabın ilk yayımlanma tarihi 1974 ve hala okumayanlar varsa korku – gerilim sevenler için kesinlikle okumalarını tavsiye ediyorum.

New York Times’ın yazdığı gibi “Kanınızın donduğunu hissedeceksiniz.”

Stephen King’in bendeki kitabı altın kitaplar yayınevi tarafından 3. Basım/ Nisan 2003’te Akdeniz Yayıncılık A.ş. basımı. Toplam 239 sayfa. Hemen hikayeyi okuyup bitirmek isteyeceksiniz. Ürpertici olduğu kadar da sürükleyici bir hikaye.

Göz, Stephen King’in çok satan romanlarından birisi ve sinemaya da korku ve gerilim türünde uyarlanan bir yapım. 1976 yılında beyaz perdeye uyarlanan Carrie, 2 dalda Oscar adaylığı kazanmış. Daha sonra da beyaz perdeye uyarlanan roman, en son 2013 yılında Carrie: Günah Tohumu ismi ile filme alındı.