Marketler zincirlerinin ilk açılmaya başladıklarında, hızlı tüketim ürünleri olan gıda, içecek, temizlik ve kişisel ürünlerle başladıklarını ve birkaç yıl içerisinde bu market zincirlerinin sayısının giderek arttığını belirten Yüzbaşıoğlu, her mahalle de bu marketlere rastlamanın mümkün olduğunu ve içerisinde her türlü ürünlerin de satıldığını, küçük esnafların ise onlarla mücadele etmekte zorlandığını hatırlattı.

Yüzbaşıoğlu; Kış aylarında ısıtma, yazın ise soğutma, okul dönemlerinde ise çanta, defter kalem silgi gibi ürünlerin yer aldığını anlatarak, "Özel sektör bu dev marketler karşısında fiyat ve çeşit açısından boy ölçüşemez durumu geldiler. Ticaret bakanlığının hazırladığı taslakta, yeni faaliyete geçmek isteyen zincirlere karşı zor koşullar öne sürülüyor.  Yeni kurulacak marketler için caydırıcı bir unsur olarak kabul edilebilir." dedi.

Bu konunun önemli olduğunu vurgulayan ve basit tedbirlerle aşılamayacağını kaydeden Yüzbaşıoğlu, "Bu sorunu, geleceğe de ertelemeyiz. Geleceğe ertelenmiş sorunlar, geleceğinkilerle birleşerek çığ gibi büyür altından kalkamayız. Geçmişin pişmanlıklarına ya da geleceğin tasalarına gömülüp gideriz. Şu anki alınan tedbirlerin sonuçlarını hep birlikte göreceğiz" ifadelerini kullandı.

 

Editör: Haber Merkezi