Avrupa Birliği (AB) MADAD fonlu ve Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Örgütü (FAO) teknik destekli Mesleki Eğitim kursları kapsamında Onikişubat İlçesine bağlı Cüceli Mahallesinde devam eden Zeytin Yetiştiriciliği kursuna FAO Türkiye Program Sorumlusu Sheikh AHADUZZAMAN ve FAO Türkiye Gaziantep Ofisi Sorumlusu Shaila TARANNUM tarafından izleme ve değerlendirme amaçlı ziyaret yaptı.

Ziyaret programına AK PARTİ Kahramanmaraş Milletvekili İmran KILIÇ, AK PARTİ Onikişubat İlçe Başkanı Mücahit KARA, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Yaşar ALPTEKİN ve Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Yusuf NİKPEYMA, Tarım İl Müdürü Mustafa BOZKURT, Dulkadiroğlu Ziraat Odası Başkanı Mehmet ÇETİNKAYA ve proje teknik personelleri katıldı.

10 Kasım'da başlayan kurs 15 gün Teorik ve 20 gün İşbaşı eğitimi olmak üzere 35 gün devam edecek. İşbaşı eğitiminde Zeytin hasadı, budama, bakım ve besleme konuları uygulamalı olarak öğretileceği belirtildi.

HABER: ÖMER FARUK SALMAN

Editör: Haber Merkezi