Aksu Zehir Saçıyor

Kahramanmaraş’ta debisi azalan ve kuraklık tehlikesiyle karşı karşıya olan Aksu Çayı, fabrikaların atıklarının da dökülmesiyle birlikte büyük kirlilik yaşıyor. Bölge halkı, dökülen atıklarla rengi kırmızıya dönüşen ve çevreye kötü koku yayan çaya müdahale edilmesini istiyor.

PİS KOKU YAYILIYOR!

Kent merkezinden geçen Aksu Çayı, son yıllarda sıcakların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle kuraklık tehlikesi geçiriyor. Sıcaklar nedeniyle debisi de azalan çay, Gaziantep karayolundaki fabrikalardan dökülen sıvı ve katı atıklardan dolayı son zamanların en büyük kirliliğini yaşıyor. Atıklar nedeniyle çevreye kötü kokuların yayıldığı çaydaki suyun rengi bazı bölgelerde siyaha, bazı yerlerde ise kırmızıya dönüştü. Tedirgin olan bölge halkı, yetkililerin üst seviyelere ulaşan ve Sır Barajı’na akan çaydaki kirliliğe çözüm bulmasını istiyor.

KİRLETENLER DE VİCDAN OLSA KİRLETİRLER Mİ?

TEMA Vakfı Kahramanmaraş İl Temsilcisi Abdurrahman Akbolat, “Erkenez Aksu Çayı simsiyah Sır Barajına akıyor ve çok kötü kokuyor Kirletenler de vicdan olsa kirletirler mi? Yaz günü bölgede yaşayan vatandaşlar kirlilikten ve kokudan daha çok zor durumda.

“PROJE HAZIRLAYAN VE KONUYA SAHİP ÇIKAN YOK”

Çevre ve Şehircilik eski Bakanı ile yaptığımız görüşme sonucu; Sanayinin kirliliğinin önlenmesi amacıyla Biyolojik Arıtma Tesisi yapılması için projeyi Büyükşehir Belediyesi hazırlayıp Bakanlığa sunsun Horizon 2020 hibe projesinden faydalanır denmesine rağmen iki yıldan beri uğraşmamıza rağmen proje hazırlayan ve konuya sahip çıkan yok. Biz TEMA Vakfı olarak uğraşıyor ve yetkilirle görüşüyoruz. Duyarlı halkımız konuya sahip çıkarsa hep birlikte mücadele edersek sonuç daha iyi olmaz mı?” dedi.

Editör: Haber Merkezi