Beşenli kültür ve dayanışma derneğinin oluşturduğu yol çalıştayı Dulkadiroğlu- Çağlayancerit muhtarları ve yöre sivil Toplum Kuruluşlarının (STK) mücadelesini vermeye başladı.

DULKADİROĞLU-ÇAĞLAYANÇERİT YOLU İHALE AŞAMASINDA!

Yol Çalıştayı grubundan yapılan açıklamada; “Dulkadiroğlu-Çağlayançerit yol Platform grubu (yöre muhtarlar ve STK) çalışmaları, yöre halkımızın yoğun talebi, milletvekillerimiz sayın Mahir Ünal, sayın Ahmet Özdemir, sayın celalettin güvenç ve diğer milletvekillerimiz, Belediye başkanlarımız Sayın Hanefi Sarıaltun ve Sayın Necati Okay bey gayretleri sonuç vermeye başladı. Bugün Mersin 5.karayolları genel müdürü sayın Mehmet Fidan beyle yaptığımız ziyarette yolumuzun ihale edilme noktasına geldiğini en kısa zamanda ihale edileceği müjdesini verdi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Biz yine takipçisi olacağımızı söyledik” ifadelerine yer verildi.

AHMET ÖZDEMİR KONUYU KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRÜ İLE GÖRÜŞMÜŞTÜ

Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, Kahramanmaraş’ın ilçelerin birbirine bağlayacak olan yol projeler için harekete geçmişti. Özdemir, Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu’nu ziyaret ederek bağlantı yollarının durumunu hakkında bilgi almıştı. Kahramanmaraş’ın turizm alanında yeterli hizmeti alabilmesi için ulaşım olmazsa olmaz sorunların başında gelmektedir. Bu konuda Ak Parti Milletvekillerinin ısrarlı çalışmaları devam ediyor. Bir süre önce Ak Parti Genel başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Ulaştırma Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile bir görüşme yaparak ulaşım ve diğer konuları konuşmuşlardı. Bu gelişmelerin ışığında bütün milletvekilleri adına Milletvekili Ahmet Özdemir Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu ile bir görüşme yaparak, Ilıca-Süleymanlı-Göksun yolu, Dulkadiroğlu- Çağlayancerit yolu, Andırın yolunu kısaltacak Yeniyapan Köprüsü ile ilgili gelişmeler ele alınmıştı.

“ÇAĞLAYANCERİT YOLU KAHRAMANMARAŞ’IN YENİ DOĞU-BATI GÜZERGÂHI OLABİLECEK BİR YOL” Bu Köprünün yanı sıra Dulkadiroğlu ile Çağlayancerit’i birbirine bağlayacak ve doğu batı yönündeki ulaşımı 120 km kısaltan yol ile ilgili ayrıntıları konuştu. Dulkadiroğlu İlçesi ile Çağlayancerit ilçesini birbirine bağlayan ve 21 köyün faydalanacağı yolun çalışmalarını yakından takip ettiklerini söyleyen Milletvekili Özdemir: “Dulkadiroğlu-Çağlayancerit yolumuzla ilgili hem Çağlayancerit’in, hem Dulkadiroğlu’nun hem de bu güzergâhtaki köylülerimizin çok ciddi beklentisi var. Ama bu üç unsur dışında Çağlayancerit, Dulkadiroğlu ve o güzergâhtaki 21 köy dışında bizce Kahramanmaraş’ın geleceğine katkısı olabilecek, doğu batı güzergâhında mevcut yolu toplam 120 km yolu kısaltan bir güzergâh oluşuyor burada. Kahramanmaraş’a en yakın ilçelerden olan Çağlayancerit, ulaşımını Pazarcık Gölbaşı istikametindeki, uzun yolla sağladığı için ulaşım problemi yaşıyordu. Doğukent üzerinden ulaşım sağlanan yol ise onlarca köy içerisinden geçiyor ve bölgede S çizerek devam eden yol kış aylarında hava şartları nedeni ile kullanılamayabiliyor. Çağlayancerit’in, yaklaşık 25 yıldır dillendirdiği ancak bir türlü yatırım programına alınmayan, Çağlayancerit’i Doğukent üzerinde Kahramanmaraş’a bağlayan alternatif yol Çağlayancerit ile Doğukent arasındaki 40’a yakın Bertiz Köylerini de yakından ilgilendiriyor. Dolayısıyla bu aslında iki ilçe yolu değil, Kahramanmaraş’ın yeni doğu -batı güzergâhı olabilecek bir yol” demişti. (HABER: İLKER YİYEN)

Editör: Haber Merkezi