Kararın açıklanması sonrası Kahramanmaraş'ta çok sayıda vatandaş fırınlara ve bakkallara gitti. Merkez Dulkadiroğlu ve Onikişubat ilçelerindeki bazı bölgelerde trafik yoğunluğu yaşandı.

Bazı fırınların ve marketlerin önlerinde uzun kuyruklar oluştu, polis ekipleri sosyal mesafenin korunması konusunda vatandaşları uyardı.

Şanlıurfa'da fırın ve marketlere gidenler, iki gün yetecek kadar ekmek ve ihtiyaç duydukları malzemeleri aldı.

İş yerlerinin önünde uzun kuyruklar oluştu.

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, yaptığı açıklamada, ekmek üreten fırınların da aralarında bulunduğu bazı işletmelerin yasak kapsamı dışında bulunduğunu vurgulayarak, "Dışarı çıkma yasağı sadece 2 gün içindir, bu süre boyunca ekmek üretimi yapan fırınlarımız açık olacaktır. Vatandaşlarımız temel gıda noktasında bir sıkıntı yaşamayacaklar, endişe etmesin. Gıda malzemesi ihtiyacı olan vatandaşlarımız da 112-155-156 nolu telefonlardan bize ulaşsınlar, ihtiyaçları kısa sürede giderilecektir." dedi.

Malatya'da da alışveriş için vatandaşların dışarı çıkması nedeniyle ana arterlerde araç yoğunluğu yaşandı.

İki günlük sokağa çıkma yasağının açıklanmasının ardından Kahramanmaraş'ta da vatandaşlar açık olan bakkal ve ekmek fırınlarına gitti.

İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, anonslarla yarın fırınların açık olacağını duyurarak, sosyal mesafe kuralına uyulmasını istedi.

HABER: ÖMER FARUK SALMAN

Editör: Haber Merkezi