*Verilerimiz ne olacak?

*Vatandaşlar uygulamayı silmeye başladı

*Alternatifler aranıyor

Tüketiciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Nesih Tanrıverdi, WhatsApp'ın gizlilik ilkesini güncelleme başlıklı olan ancak büyük tepki çeken çalışmasıyla ilgili Kahramanmaraş'ta Bugün Gazetesine konuştu.

"HUKUKA AYKIRI"

Tanrıverdi, WhatsApp'ın bu çalışamasında, veri koruma hukukuna ilişkin hukuka aykırılık ön plana çıktığını belirterek, "Veri işlemeye ilişkin kurallarda yapılacak değişikliklerde kullanıcılardan açık rıza alınmasına ilişkin kuralın ihlâlidir. Dolayısı ile 'ya kişisel verilerinizin Facebook Şirketi Ürünleri’nde kullanılmasına izin vereceksiniz, ya da artık WhatsApp’ı kullanamayacaksınız' gibi bir zorlama, ülkemiz ve AB hukukuna aykırılık teşkil etmektedir" dedi.

"VERİLERİNİZİ PAYLAŞACAK"

WhatsApp’ın bir önceki Gizlilik İlkesinde bulunmuyor olmasına karşın yeni tarihli Gizlilik İlkesinde “cihaz ve bağlantı bilgileri” yer aldığını anlatan Tanrıverdi, "Buna göre cihaz ve bağlantınıza ilişkin pek çok veri de artık toplanacak. Facebook ile hangi veriler paylaşılacak? Neredeyse tüm verileriniz; Facebook ve Facebook Şirketi Ürünleri ile paylaşılacak. Bu yüzden alternatif uygulamalar tercih edebilirsiniz" ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi