Merkez Onikişubat ilçesinde yaşayan Muhterem Pak, (48) bir süre önce karnının şişmeye başlaması üzerine hamile olduğunu düşünerek aile hekimine başvurdu.

Aile hekimi tarafından Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine yönlendirilen Pak'ın yapılan kontrolünde karnında kitle olduğu tespit edildi. Gerçekleştirilen operasyonla şişkinliğe neden olan 5 kilogram ağırlığındaki tümör çıkarıldı.

Sağlığına kavuşan Muhterem Pak, karnındaki büyümenin hamilelikten kaynaklandığını ve normal sandığını söyledi.

Kontrol için doktora başvurduğunu belirten Pak, karnında kitle bulunduğu söylenince çok şaşırdığını ifade ederek, "Kendimi hamile sandım. O nedenle doktora geldim ama miyomlar büyümüş." diye konuştu.

Hastanenin Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Murat Bakacak, ilk muayenede hastanın rahminde büyük bir kitle tespit ettiklerini ifade etti.

Rahimde görülen ve "ur" olarak adlandırılan miyomların iyi huylu tümörler olduğunu ve hemen ameliyatla aldıklarını anlatan Prof. Bakacak, "Söz konusu hastalık, her 3 kadından birinde görülüyor. Nadiren bu kadar büyük boyutlara gelebiliyor. Bazen çok daha küçükken, çeşitli şikayetlerle hastaların doktora gelmesine sebep oluyor. Ancak bu hastamızda herhangi ağrı ya da kanama gibi şikayet olmamış. Bu yüzden şişlik olana kadar fark edilmemiş." diye konuştu.

Prof. Bakacak, sağlığı iyi olan hastanın en kısa sürede taburcu edileceğini kaydetti.

HABER-FOTO: ÖMER FARUK SALMAN

Editör: Haber Merkezi