Kahramanmaraş Vali Vekili Mahmut Hersanlıoğlu, valilik bahçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 97. yıl dönümü dolayısıyla tebrikleri kabul etti.

Hersanlıoğlu, günün anlam ve önemine binaen yaptığı konuşmada, Cumhuriyetin ilanı, milletin şanlı tarihindeki en önemli dönüm noktalarından birisi olduğunu söyledi.

Cumhuriyet'in Türk milletine bırakılan en büyük miras ve vazgeçilmez bir değer olduğunu ifade eden Hersanlıoğlu, şunları kaydetti:Cumhuriyet'in Türk milletine bırakılan en büyük miras ve vazgeçilmez bir değer olduğunu ifade eden Hersanlıoğlu, "Türk milletinin Cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatma azmi ve sarsılmaz iradesi tüm zorlukları aşmamızda bizlere rehber olacaktır. Bu tarihi gün bizi biz yapan ortak değerlerimiz etrafında her zamankinden daha güçlü bir şekilde kenetlenme günüdür. Bu ülkenin ortak geçmişi ve geleceğini paylaşan, tasada ve sevinçte bir olan fertleri olarak, Cumhuriyetimizin kazanımlarına sahip çıkmak, birlik ve beraberlik içerisinde geleceğe yürüyerek medeniyet yarışında daima en ön saflarda yer almak, Cumhuriyeti ve bu cennet vatanı bizlere miras bırakan atalarımıza ve gelecek nesillerimize karşı borcumuzdur." dedi.

Törene, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Fatih Canbulat, Cumhuriyet Başsavcısı İlker Yazıcı, İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, ile kamu kurum ve kuruluşların ve siyasi partilerin temsilcileri katıldı.

HABER: ÖMER FARUK SALMAN

Editör: Haber Merkezi