Kahramanmaraş Valiliği Fikret Kiraz toplantı salonunda, Vali Vahdettin Özkan başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, uyuşturucuyla mücadele konusunda yapılması gerekenler, 2019'da yapılan çalışmalar ve bu çalışmaların ne kadarının gerçekleştirildiği, 2020 yılı hedefleri ve eylem planı konuşuldu.

Toplantıda, 2018-2023 uyuşturucu ile mücadele eylem planı sunumu, 2018 ile 2019 yılı çalışmaları değerlendirildi. 2020 hedefleri eylem planı içerisinde, metruk binaların ve internet kafelerin denetlenmesi, parklara güvenlik kamerası takılması, aydınlatması zayıf olan yerlerin giderilmesi, okul çevrelerindeki güvenlik kameraları, okul irtibat görevlileri, sivil toplumun bu konuda daha duyarlı hale getirilmesi ve bilgilendirme faaliyetleri yapılacağı belirtildi.

2019 yılı içerisinde Jandarma ve Emniyet sorumluluk bölgelerinde gerçekleştirilen faaliyetlerde toplantı da açıklandı. Narkotik suçlara yönelik yapılan çalışmada, 2019 yılı içerisinde Jandarma ve Polis sorumluluk bölgelerinde bin 488 olayda, 2 bin 491 şüpheli yakalanırken 212 kişinin tutuklandığı, metruk binalara yönelik yapılan çalışmada ise 11 ilçe ve il merkezinde toplam 194 bina yıkıldığı açıklandı.

Bu çalışmaların daha önce hem olgunlaştırmış hem de uygulamış olduğunu belirten Vali Vahdettin Özkan, ''Geri izleme mekanizmalarını harekete geçirdik. Bugün de bütün ilgili birimlerle, ilçe kaymakamlarımızla beraber, üniversite ve STK'ları da bu işe dahil ederek aslında bütün toplumu buna müdahil ederek, anneleri babalar, çocuklarla müdahil olan herkesi, sadece kamusal bir görev değil aynı zamanda insanı bir görev olarak, günümüzün en büyük bela olan uyuşturucuyu bertaraf etmek herkesin vazifesidir'' dedi.

Çalışmalarla ilgili olarak ise Özkan şunları kaydetti;

''Biz 2019 yılında neler yaptık ve 2020 planı, hedefleri nelerdir? Daha önceki dönemde ortak koyulan hedeflerin ne kadarı gerçekleştirildi? Sapmalar nelerdir? Bunların sebepleri, önümüzdeki dönem için de inşa edilen plan ve icra edilen faaliyetlerde bu eksiklikleri giderecek müdahale araçlarına daha sağlıklı şekilde ulaşmış oluruz. Özellikle bu uyuşturucu arzının engellenmesi, kullananların rehabilitasyonu ve kurumlar arası işbirliği çerçevesinde bütün illerimizde Valiler başkanlığında bir toplantı yapılacaktı. Bakanlığın belirlemiş olduğu başlıkların dışında, gündeme alınması gereken konular varsa onları da gündeme alabiliriz. İlimize has tespit edilen bir sorun var ise zararlı maddelerle mücadele eylem planı içerisine alınabilir.''

Veri sunumunun yapılmasının ardından toplantının değerlendirme bölümü basına kapalı olarak gerçekleştirildi.

HABER-FOTO: ÖMER FARUK SALMAN

Editör: Haber Merkezi