Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek eğitim alanında yaptığı yatırım ve projeleriyle öncelikleri arasında eğitimin olduğunu her fırsatta gösteriyor.

Daha önce ilçe merkezine ve kırsala yaptırdığı 7 okulu yurtlarıyla beraber inşa etmiş ve Milli Eğitim Müdürlüğü’ne devretmişti. Merkezde 7, kırsalda 65 adet Bilgi ve Kültür Evleriyle öğrencilere ders çalışma alanları oluştururken, Sosyal Etkinlik Merkezlerinde verdiği üniversite hazırlık kurslarıyla bu zamana kadar 7500 öğrencinin sınava hazırlanmasına yardımcı oldu. İlçesinde bulunan gençlerin eğitimle aralarında bir engel olsun istemeyen Başkan Mahçiçek, en son üniversite sınavına girecek öğrencilere jest yaptı.

Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü Akif Bulut’un katıldığı programda, gençlere sınav ücretlerini Onikişubatlım Kart ile nasıl ödeyeceklerini anlatan Başkan Mahçiçek, projenin duyurusunu gerçekleştirdi.

“EĞİTİM ALANINDA CİDDİ ÇALIŞMALAR YAPTIK V YAPMAYADA DEVAM EDECEĞİZ”

Konuyla ilgili konuşan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, şunları söyledi: “Kişisel ve belediye olarak çok mutlu olduğumuz bir güne başlıyoruz. Bizim fiziki çalışmalarımız var. Fiziki çalışmalarımızdaki eksikliği gidermek için önemli gayretler ediyoruz. Ama bizim fiziki çalışmalarımızın çok daha önünde ve ötesinde insan yetiştirme bağlamında başka bir ifadeyle eğitim alanında yaptığımız çalışmalar bizim için her türlü hizmetin önünde değerli çalışmalardır. Biz biliriz ki ülkenin iyi yetişmiş insanlara ihtiyacı var. Biz biliriz ki bu ülke iyi yetişmiş insanların bulunduğu bir ülke olursa bugünkü konumunun çok daha önünde ötesinde ve uluslararası çapta çok daha iyi bir yere sahip olacaktır. İşte bu bağlamda Onikişubat Belediyesi olarak bugüne kadar eğitim alanında ciddi çalışmalar yaptık. Bunlardan birkaç tanesini örnekleyecek olursak; her yıl Kahramanmaraşlı öğrencilerimiz ‘Bilgiyle buluşuyor’ diye projesi kapsamında bugüne kadar 2 milyon 500 bin öğrencimize ulaşmışız. Bunlara ulaşım aracı olarak ta 340 bin 500 adet kitap almışız. Bu kitapları 5’li setler halinde sadece Onikişubat’ın okullarına değil, Kahramanmaraş’taki bütün okullarımızda okuyan öğrencilerimize ulaştırdık.

“SOSYAL YATIRIMLARAARTARAK DEVAM EDECEK”

 Bunun yanında toplam 7 tane okul yaptık. 7 okul demek 214 derslik demek. Bu okulların yanında 2 bin 200 kişilikte yurt yaptık ve bunları milli eğitim müdürlüğümüze aktardır. Kahramanmaraş için çok önemli bir ihtiyaç olan Down Sendromlu çocuklarımız için Down Eğitim Kültür Sanat ve Rehabilitasyon Merkezi yaptık. Bunun yanında kısa süreli engelli evlatlarımız için yavrularımız için engelli eğitim merkezleri yaptık. Gerçekten eğitim alanında yaptığımız projeler ülke genelinde öncelikli olarak yaptığımız projelerdir. Bundan böyle de yapmaya devam edeceğiz.

“ÖĞRENCİ KARDEŞLERİMİZE BELEDİYEMİZE AİT OLAN KARTLAR VERECEĞİZ”

Yine merkezde çocuklarımızın çok daha rahat bir ortamda ders çalışmalarını temin bakımından 7 tane bilgi ve kültür evi yaptık. Aynı zamanda üniversite hazırlık kursları düzenledik. Bugüne kadarda üniversite hazırlık kurslarımızda 7 bin 500 öğrencimiz bu imkânlardan faydalanmış oldu. Böylelikle de eğitim düzenimizin her katmanında öğrencilerimize değer katmak için gayret gösterdik. Geçen günlerde 400 tane tablet aldık, milli eğitim müdürlüğümüz aracılığıyla onları da öğrencilerimize dağıttık. İşte bugün çok önemsediğimiz hizmetlerden bir tanesini daha öğrencilerimizin hizmetine amade edeceğiz. Biliyorsunuz yakın bir zamanda üniversite giriş sınavları var. Giriş sınavlarında alınan bir ücret var. Bugün milli eğitim müdürlüğümüz öğrencimizin isimlerini tespit edecek ve biz 500 tane öğrencimizin üniversite giriş ücretlerini ödeyeceğiz. Böylelikle de küçük te olsa üniversite giriş imtihanlarına öğrencilere bir destek sağlama imkânı bulacağız. Öğrenci kardeşlerimize belediyemize ait olan kartlar vereceğiz. Paralar bu kartlara yatırılacak, öğrenci kardeşlerimiz bu kartlarla gidip üniversite giriş ücretlerini ödeyecekler.”

“BİZİM HER ZAMAN YANIMIZDA OLAN BELEDİYE BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü Akif Bulut ise şöyle konuştu: “Bugün burada Onikişubat Belediye Başkanlığımız Onikişubat İlçemizdeki 12. Sınıflara yönelik TYT başvuruları yapan öğrencilerin ücretini belediyemiz ödeyecek. Özellikle başkanımızın eğitim noktasında daima yanımızda olması ilçemizin eğitimine büyük katkıda bulunması ve bugün burada anlamlı bir destekten dolayı eğitim camiası olarak teşekkür ediyoruz. Başkanımız ilçemizdeki eğitim noktasında hem yılbaşında öğrencilerin kırtasiye ihtiyaçlarını karşılaması hem ilçemizdeki öğrencilerin barınma noktasındaki yurt yapımında çok önemli emeklere sahip” dedi. (HABER: İLKER YİYEN)  

Editör: Haber Merkezi